Gå til sidens hovedinnhold

Norway Cup-fader'n

Fred Johnny Osther (67) måtte jobbe hardt for å få gehør for å starte Norway Cup. Fem år tok det å få gjennomslag.

KJELSÅS: Det var ikke alle i Bækkelaget som var like positive til å dra i gang en slik turnering. Så du kan si det var en trang fødsel, forteller den tidligere BSK-lederen, som nå bor på Kjelsås.

Men i 1972 ble altså ideen til Fred Johnny Osther satt ut i livet, og Norway Cup var et faktum.

Er du overrasket over hvor stort Norway Cup har blitt?

Snarere tvert imot. Jeg har alltid visst at det skulle bli så stort. Og i starten ble jeg ledd av i BSK, men etter mitt syn kunne det vært enda større også, smiler ildsjelen.

Dugnadsånd

Osther har ikke lenger noe med gjennomføringen av turneringen å gjøre, men klarer ikke å holde seg unna Ekebergsletta i uke 31 av den grunn.

Jeg må alltid opp å titte litt og kjenne på stemningen, sier Osther, som går under klengenavnet «Norway Cup-fader'n».

Han er ikke i tvil om at det er dugnadsånden og klubbfølelsen i Bækkelaget som har vært avgjørende for å gjøre drømmen om verdens største fotballturnering til virkelighet.

Dugnadsånden har alltid vært stor i Bækkelaget, mener Osther.

Julenissehobby

Dugnadsånden har alltid vært stor hos Osther også.

Det var et fritidsprosjekt å holde på med Norway Cup. Men det var jo moro, og vi sto på for klubben. Vi ønsket å generere penger til gruppene i BSK, forteller Osther.

Etter eventyret med Norway Cup, har pensjonisten Osther brukt sin tid på å holde liv i eventyrene for unger i hele landet.

Hovedhobbyen min er å være julenisse. Jeg tar masse oppdrag i sesongen, men nå i juli skal jeg også på et nisseseminar i USA, forteller Osther ivrig.

Jeg klarer ikke å holde meg unna vet du, smiler «Norway Cup-fader'n».

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene