*Nettavisen* Sport.

Norway Cup vil vente lenge med en eventuell avlysning

STORT ARRANGEMENT: Norway Cup trekker barn og ungdom fra fjern og nær hver eneste sommer.

STORT ARRANGEMENT: Norway Cup trekker barn og ungdom fra fjern og nær hver eneste sommer. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Arrangørene av Norway Cup sier de kan vente helt til 20. juni før turneringen eventuelt må avlyses som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

I et intervju med VG bekrefter Norway Cup-sjef Pål Trælvik at det ikke haster med å ta en avgjørelse rundt om turneringen kan gå som planlagt.

– Hadde cupen gått i dag, ville det ikke komme på tale å arrangere Norway Cup. Men det er fortsatt 124 dager igjen, og vi vil avvente så lenge som mulig med å ta denne beslutningen. Det er rett og slett ikke nødvendig å fatte en avgjørelse nå, sier han til avisen.

2020-utgaven av fotballturneringen med hovedbase på Ekebergsletta starter 25. juli.

Flere arrangementer som avholdes i samme tidsrom er allerede avlyst. Tirsdag ble Landsskytterstevnet, som skal avvikles i Elverum fra 7. til 14. august avlyst.

I Norway Cup-ledelsen velger man likevel å vente, samtidig som mulige konsekvenser av viruskrisen kartlegges.

– Vi får eventuelt diskutere om land utenfor Norge kan inviteres, eller om det må bli et rent norsk arrangement i år. 20. juni er absolutt siste frist. Da må vi fatte en avgjørelse, sier Trælvik.

Han opplyser at alle lag vil få refundert det de har betalt ved en avlysning.

(©NTB)

Kampanje Nettavisen Pluss: Få 6 mnd for 249 kr

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag