NORWICH - BLACKBURN 2-1:

Bare ett poeng var nødvendig for Norwich for å sikre opprykk til Premier League hjemme på Carrow Road mot Blackburn lørdag kveld.

Det gikk knirkefritt for Alexander Tetteys klubb. Nordmannen satt plassert på innbytterbenken i helt til det 92. spilleminuttet i lørdagens kamp. Da ble han sendt inn på gresset for en av lagets målhelter, Marco Stiepermann.

Tettey har kontrakt med Norwich også neste sesong, men har vært ute av førsteelleveren siden tapet borte mot Preston i februar.

Norwich har toppet tabellen på det nest høyeste nivået i engelsk fotball siden midten av februar.

Topplaget sparte ikke på kruttet fra start da opprykket kunne spikres. Kanarifuglene bombarderte med skudd mot Blackburn-målet og passerte 15 avslutninger lenge før første omgang var ferdigspilt.

Kanonade

Marco Stipermann brukte bare 13 minutter på å sette inn kampens første mål for Norwich bak Blackburn-burvokter Jason Leutwiler.

Få minutter seinere misbrukte Championship-toppscorer Teemu Pukki en eventyrlig mulighet til å sette det andre målet. Men det betydde lite da Mario Vrancic banket inn 2-0 fra langt hold bare noen sekunder etterpå.

Blackburn kom seg overraskende kjapt tilbake i kampen da Lewis Travis reduserte med et velplassert skudd forbi Tim Krul. Da var det ennå bare spilt 23 minutter i Norfolk.

Norwich fortsatte som det førende laget og bommet på flere gigantiske sjanser. Vingprofilen Onel Hernández traff blant annet tverrliggeren etter sidebyttet med et godt forsøk etter å ha avansert innover fra venstre.

Blackburn skapte uansett aldri nok til å snu oppgjøret til sin fordel. Dermed ble heller ikke opprykksfesten på Carrow Road avblåst samtidig som kampen.

Nesten i boks

Tabelltoer Sheffield United er også veldig nær ved å sikre seg direkte opprykk etter 2-0 over sisteplasserte Ipswich hjemme på Bramall Lane tidligere lørdag.

Scott Hogan og Jack O'Connell scoret målene som ordnet full poengpott, og seks poengs luke til Leeds på tredjeplassen.

Marcelo Bielsas elever må vinne hjemme mot Aston Villa søndag, og gjerne med klare sifre, hvis de fortsatt skal ha en teoretisk mulighet til å til å klatre et hakk til direkte opprykk. Etter den kampen gjenstår det bare én serierunde for lagene som kjemper om direkte opprykk og playoffkamper om den tredje opprykksplassen.

Lørdag ble det også klart at Rotherham rykker ned til League One sammen med Bolton og Ipswich. Rotherham tapte nemlig 1-2 borte mot playoff-klare West Bromwich, mens Millwall skaffet seg fire poeng ned til streken med 0-0 mot Stoke.

Bolton spilte for øvrig ikke den oppsatte kampen mot Brentford. Spillerne hos den kriserammede klubben varslet på forhånd at de ikke spiller sesongens siste kamper uten å få betalt. Bolton-spillerne har ikke fått lønn siden februar.