*Nettavisen* Sport.

Nosa: - Jeg angrer ikke på noe

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

LSK-stjernen måtte stå skolerett for Henning Berg før onsdagens trening.

13.07.11 15:14

LSK-HALLEN (Nettavisen): VG skrev onsdag at Nosa Igiebor retter sterk kritikk mot Henning Berg, og siterer ham på at LSK-treneren mangler respekt for spillerne sine.

På onsdagens LSK-trening var det stappfullt med pressefolk, og alle ville ha en bit av Nosa Igiebor.

Hovedpersonen selv følte for å utdype det som sto i VG.

- Angrer ingenting
- Jeg angrer ingenting, men jeg sa aldri at jeg ikke har respekt for Henning. Jeg sa at jeg var skuffet, men brukte aldri ordet respekt.

Sakens kjerne ligger i Nosas ønske om å spille for det nigerianske landslaget. Han forklarer hendelsesforløpet slik:

- Jeg var småskadet, og ville ta det med ro før Viking-kampen. Jeg sa derfor til Henning at jeg kunne sitte på benken mot Viking, og kanskje spille de siste 20 minuttene. Da truet han meg med at jeg ikke kunne spille U23-landskampen mot Ghana, hvis jeg ikke startet mot Viking, forklarer Nosa til Nettavisen.

Uenig i landslagsnekt
LSK-stjernen startet ikke kampen mot Viking, og LSK ga derfor beskjed til det Nigerianske Fotballforbundet at de ikke kunne bruke Nosa i den kommende landskampen.

Nosa dro på ferie, men spilte likevel for Nigeria mot Ghana søndagen etter Viking-kampen.

- Jeg hadde ferie, og hvilte i tre dager etter Viking-kampen for å bli frisk. Jeg møtte derfor opp og spilte landskampen, for jeg mener man kan bestemme selv hva man gjør i ferien. Nigeria-lederne sa at de hadde fått en mail av Bjarmann, som sa jeg ikke fikk lov til å spille, men de trengte meg, og da stilte jeg opp, sier Nosa til Nettavisen.

Vurderer klage
LSK-sjef Henning Berg mener Nosa ikke har noen grunn til å være misfornøyd.

- Vi har latt ham dra og spille landskamper på datoer som ikke er internasjonale datoer, og har lagt til rette for at han kan representere landet sitt. Når han ikke kan spille mot Viking, ikke møter opp på trening to dager før, da synes vi at han bør bruke ferien sin på å restituere seg, og ikke spille en landskamp som ikke er på en internasjonal dato, sier Berg til Nettavisen.

Nå skal LSK avgjøre om de vil sende inn en klage på det Nigerianske Fotballforbundet.

- Vi vurderer det. Klubben vil diskutere internt om vi vil gjøre noe videre med det nigerianske fotballforbundet.

HTML EMBED

Berg innkalte til møte
Landskampen mot Ghana gjorde LSK-lederne forbannet, og ergelsen ble ikke mindre av onsdagens VG-oppslag.

Før onsdagens trening startet, hadde Henning Berg et møte med Nosa.

- Han innkalte meg til kontoret sitt, og sa han hadde sett det som sto i avisa. Han sa jeg hadde sagt noe jeg ikke burde si, men jeg forklarte ham at jeg ikke kunne huske å ha sagt det de skrev, forteller Nosa.

- Anthony Ujah fikk én kamps suspensjon da han var kritisk til Berg i pressen før sesongen. Forventer du samme straff?

- Jeg vet ikke. Han er sjefen, og han bestemmer. Får jeg én kamps suspensjon, er det en ny mulighet for meg til å hvile og bli helt skadefri. Det er ikke et stort problem for meg, sier Nosa.

Italiensk interesse
Henning Berg vil ikke si så mye om Nosa blir å finne i startoppstillingen mot Odd Grenland.

- Det blir en vurdering om Nosa spiller. Han var sliten borte sist, og spilte nesten ikke mot Viking. Han har vært borte og ikke trent med oss på to dager, så oddsen for at han starter er ikke stor. Han har vært for mye borte, sier Berg.

- Vurderer du å forlate klubben i sommer, Nosa?

- Hvis det kommer et tilbud, hvorfor ikke, avslutter han.

Nettavisen snakket onsdag morgen med Nosas agent Atta Aneke, og han kunne fortelle om interesse fra utenlandske klubber.

- Det er interesse for Nosa, men det har ikke vært noe konkret ennå. Interessen kommer fra klubber i utlandet, og det er flere klubber som har sett litt på ham. Han har lyst til å komme seg ut, og jeg jobber med å prøve å få solgt ham. Jeg har fortsatt håp om å få til et salg i sommer, sier Aneke.

Etter det Nettavisen erfarer, er italienske Siena svært interessert i LSK-spilleren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.