RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ HELE ÅRET: Lotto-Belisol og Marc Sergeant vil være på høyde med de andre WorldTour-lagene hele året. Men teamsjefen ser også lagets begrensninger.
PÅ HELE ÅRET: Lotto-Belisol og Marc Sergeant vil være på høyde med de andre WorldTour-lagene hele året. Men teamsjefen ser også lagets begrensninger. Foto: Tim de Waele

Nostalgisk Lotto-sjef

Sist oppdatert:
Sergeant drømmer om Roubaix og Flandern ti år etter.

I skyggen av storebror Omega Pharma – QuickStep, som over vinteren signerte superstjernen Mark Cavendish, forbereder Lotto – Belisol seg for en ny sesong.

Men til tross for at Gianni Meersman forsvant til nettopp OPQS og at Lotto-laget drifter på et budsjett «under WorldTour-gjennomsnitt», har teamsjef Marc Sergeant fortsatt ambisjoner for den kommende sykkelsesongen.

Laget er best rustet for en fremskutt plassering, kanskje også en plass på pallen, i Tour de France, men en lettere nostalgisk Sergeant har også behov for en troverdig klassikervinner.

- Vi har stort sett de samme rytterne og derfor også de samme ambisjonene som før, sier Sergeant til den belgiske avisen Het Nieuwsblad.

- Det er et umulig krav at André Greipel skal vinne Flandern rundt, men ritt som Scheldeprijs og Ghent-Wevelgem må han takle, hvor 50 mann kjemper i en sprint. Og hvis alt går etter planen: Milan – San Remo, resonerer Sergeant.

Talentflukt
De senere årene har Sergeant måtte slippe navn som Philippe Gilbert og Greg van Avermaet, hvilket har vist seg et skudd for baugen hva gjelder Lotto-lagets konkurransedyktighet i vårsesongen. I de viktige brosteinsrittene fremover hviler derfor mye av ansvaret på Jürgen Roelandts’ skuldre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAR SKADET: Men Jurgen Roelandts kom sterkt tilbake senere på året.
VAR SKADET: Men Jurgen Roelandts kom sterkt tilbake senere på året.

27 åringen veltet stygt under fjorårets Tour Down Under på etappen til Clare, men har ifølge sin teamsjef gjort «et fenomenalt comeback», og den tidligere klassikerrytteren Sergeant har tillit til at Roelandts kan lede laget på våren.

- Det er mulig hvis han (Roelandts) har lite uflaks. De flamske løypene passer ham som hånd i hanske. Han har allerede vært andremann i E3 – Prijs bak Fabian Cancellara. Men hvis ryttere som Cancellara, Boonen, Pozzato er gode, må han ha kjempe gode bein for å lykkes, sier Sergeant.

Fokus på Tour de France
Siden Peter van Petegems magiske dobbel i 2003 har ikke det tradisjonsrike belgiske laget nådd helt opp i hverken Flandern rundt eller Paris – Roubaix. Med den klatresterke Jurgen van den Broeck, fjerdemann fra fjorårets Tour de France, har laget de senere sesongene fokusert sterk på de store etapperittene.

- Jeg har vært så heldig å være med på vinne Paris – Robaix tidligere. Det er helt spesielt. Tour de France er annerledes i så måte. Van den Broecks’ plassering er sterkt undervurdert og nå er han svært nære en plass på pallen. Når Bradley Wiggins og Vinzenzo Nibali kjører Giro d’Italia i 2013, er podiet innenfor rekkevidde. Etter så mange år drømmer vi om en belgisk rytter på pallen, avslutter Sergeant.

*Ikke siden Lucien van Impe ble andremann bak Bernard Hinault i 1981, har en belgisk rytter stått på pallen i Tour de France.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere