Gå til sidens hovedinnhold

Novemberstjernen

Men denne vinteren skal ikke John Kristian Dahl «bruke opp» formen før jul.

BEITOSTØLEN/OSLO (Nettavisen): I år som i fjor var det John Kristian Dahl som var sterkest på sprinten under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

I kamp med Eirik Brandsdal, Øystein Pettersen, Anders Gløersen, Ola Vigen Hattestad, og Johan Kjølstad gikk 29-åringen til topps.

Se resultatlisten her!

- Det er veldig artig å vinne her. Jeg vant i klassisk i fjor, men man må kunne beherske begge stilartene, sier Dahl til NRK.

- Det er godt å få en bekreftelse på at kroppen fungerer. Den har gjort det i to renn på rad nå, så da får vi se hvordan det går når jeg skal ut i verden å konkurrere.

Ergerlig OL-vraking
Nå er han opptatt av at resten av sesongen ikke skal bli en kopi av fjoråret. Da endte han nemlig opp med å være den eneste norske løperen som vant et verdenscuprenn uten å bli tatt ut til OL.

For formen forsvant ved juletider, som den har hatt en tendens til å gjøre for finnmarkingen.

- Selvfølgelig håper jeg å beholde formen denne sesongen. Det var veldig ergerlig å gå glipp av OL, og jeg har veldig lyst til å være med i VM i Holmenkollen, sier han til Nettavisen.

Oppskriften er alt annet enn revolusjonerende:

- Jeg skal rett og slett trene i jula.

«Umulig» andreplass
De seks løperne på sprintlandslaget okkuperte for øvrig alle finaleplassene på lørdagens sprint. Og den store overraskelsen var Eirik Brandsdal, som kom på andreplass.

Han røk et korsbånd i april, måtte opereres og har trent alternativt i hele sommer.

- Det han gjør her i dag, burde egentlig ikke være mulig. Veien tilbake har vært steintøff, og det er knallhard jobbing som ligger bak, fastslår landslagstrener Ulf Morten Aune.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken