Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nøyer seg med 100 meter

Foto: Mike Stobe (AFP)
Sist oppdatert:
Den amerikanske sprintstjernen Tyson Gay nøyer seg med å satse på 100-meteren denne sesongen.

I år handler det om OL, og Gay velger å konsentrere seg bare om én distanse. Han sier han ikke rekker å trene nok for å løpe 200 meter også.

– Jeg har hatt en del motgang med til dels langvarige skader de siste årene. Derfor har jeg måttet begrense treningsmengden, og har ikke lenger kvaliteten som trengs for å doble, sier amerikaneren, som fyller 30 år under London-lekene i begynnelsen av august.

Må konkurrere mindre
For å skåne kroppen har han trent mye på gress i det siste. Derfor tviler han på om det blir noen konkurranser på ham før den amerikanske OL-kvalifiseringen i juni.

– Jeg er vant til å konkurrere mye, men nå har jeg ikke den muligheten. Jeg må være mer forsiktig, sier Gay, som pådro seg en alvorlig lårskade under OL-kvalifiseringen i 2008 og dermed mistet lekene i Beijing.

Bare Bolt raskere
Siden har han ikke hatt noen lengre skadefri periode. Likevel tangerte han i september 2009 Usain Bolts forrige verdensrekord på 100 meter med 9,69, en rekord Bolt da hadde forbedret til 9,58 under Berlin-VM en måned før.

Nå kan det kanskje ligge an til en olympisk duell mellom verdens to raskeste på formel 1-distansen gjennom tidene. (ANB)

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!