RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær nedkjørt av tv-kamera

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira holdt på å bli kjørt ned av et bevegelig tv-kamera. Etterpå la arrangørene seg langflate for dårlig løypemerking.

HEISTADMOEN (TV 2 Nettavisen): Kristin Størmer Steira (24) sikret seg sitt første NM-gull da hun vant lørdagens duathlon i utklassingsstil. Den største dramatikken knyttet seg imidlertid ikke til det sportslige.

I stede kom arrangørene i uønsket fokus for dårlig merking inne på stadion. Periodevis rådet fullstendig kaos.

De første problemene oppsto da Hilde Gjermundshaug Pedersen og Kristin Størmer Steira kom inn til skibytte etter 7,5 kilometer. Begge ble plutselig stående i ingensmannsland.

- Hørte lyden
- Jeg sa til Hilde: Går vi ikke feil nå? Så var det noen fra arrangørene som ropte at vi bare skulle gå videre til skibyttet, forteller Kristin Størmer Steira.

Begge kuttet svingen inne på stadionområdet, men tjente neppe noe særlig på det.

Enda mer dramatisk ble det da jentene kom inn til runding i skøytedelen. Steira kom først inn på stadion og havnet i feil trasé. Eneste utvei var å krysse over en kameraskinne. Det Steira ikke så, var at kamerate nærmet seg bakfra.

- Jeg hørt bare lyden. Og at speaker ropte oi, oi, oi, forklarer den nybakte norgesmesteren. Til alt hell gikk det bra.

Snublet i kabel
Det gjorde det også for Hilde Gjermundshaug Pedersen, som snublet i en tv-kabel. Den tidligere skiorientereren hadde en dårlig dag på jobben, både som skiløper og stifinner.

- Jeg sa det allerede på forhånd at det kom til å bli vanskelig å finne veien, medgir GP.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende tidligere. Men så har jeg heller aldri opplevd at det har snødd så mye på ei uke, poengterer Kristin Størmer Steira.

La seg flate
Etter rennet la arrangørene seg fullstendig flate.

- Vi beklager det som har skjedd. Det skulle ikke ha skjedd, og det er mitt ansvar. Det er mange som har hatt en dårlig dag på jobben i dag, sier rennleder Arnt Årvar Rø.

Trolig fikk ikke klusset noen innvirkning på utfallet. Kristin Størmer Steira vant med drøyt 46 sekunder. I spurten om sølvmedaljen ble Hilde Gjermundshaug Pedersen (41) for sterk for Kristin Mürer Stemland (24), som måtte ta til takke med bronsemedalje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere