RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær NHL-avtale om OL-spill

Foto: Getty Images / All Over Press
Nærmer seg en avtale som gjør at NHL-spillerne kan delta i OL i Sotsji.

Den nordamerikanske ishockeyligaen og Det internasjonale ishockeyforbundet er nær en avtale som gjør at NHL-spillerne kan delta i OL i Sotsji.

NHL-sjef Gary Bettman, spillertopp Donald Fehr og forbundstopp Rene Fasel har hatt et konstruktivt, fem timer langt møte.

– Det er fortsatt litt igjen som må på plass, men vi er på rett vei. Det er litt for tidlig å si at en avtale er i boks, sier Bettman.

– Litt arbeid gjenstår, men på mange områder vet vi hva som må til for å få det i havn. Alle jobber hardt og synes å dra i riktig retning, sier Bettman.

NHL-eierne har følt seg dårlig behandlet av Den internasjonale olympiske komité. De ønsker en kompensasjon for å stenge den nordamerikanske ishockeyserien i to uker under vinterlekene.

Blant de viktigste punktene en må bli enig om er reising, forsikringer og opphold for spillerne og deres familier. NHL ønsker dessuten å bli behandlet som en rettighetshaver og toppsponsor, slik at de kan utnytte OL til å promotere sin egen liga.

– Vi har hatt et veldig konstruktivt møte. Jeg er veldig glad. Jeg er overbevist om at en løsningen vil finne sted, sier Fasel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere