RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MESTER: Magnus Carlsen er fornøyd med at NRK fortsetter sin satsing på sjakk,
MESTER: Magnus Carlsen er fornøyd med at NRK fortsetter sin satsing på sjakk, Foto: Robert Schlesinger / Picture Alliance (NTB scanpix)

NRK blir sjakkanalen i alle fall fram til 2020

- Har gjort en god jobb, sier Magnus Carlsen

NRK har sikret seg rettighetene til VM i både lynsjakk, hurtigsjakk og klassisk sjakk de kommende årene. Det er inngått en avtale til 2020.

Det skriver NRK selv på sine nettsider mandag.

- Jeg synes at det er veldig positivt at dette blir TV-sendt i Norge. Og NRK har gjort en god jobb. Kanalen har vært en pioner på dette under VM i Chennai i 2013, sier Magnus Carlsen til NRK.

Han mener NRK er en god samarbeidspartner for sjakksporten.

Den nye avtalen starter med VM neste år.

- Det har vært veldig morsomt å utvikle sjakk som TV-idrett, og vi ser fram til å fortsette jobben i samarbeid med Det internasjonale sjakkforbundet, sier sportsredaktør i NRK, Rune Haug.

- Jeg er veldig glad for at NRK har sikret seg en så langsiktig avtale innenfor rettigheter som bare blir mer og mer attraktive i Norge, sier rettighetssjef for sport i NRK, Runar Østmo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere