I forkant av fjorårets toppseriesesong var de flestes øyne rettet mot Vålerenga. Prosjektet hadde fått inn topptrener Monica Knudsen, samt flere profilerte spillersigneringer.

Likevel uteble den umiddelbare suksessen for Oslo-laget.

Sluttsummen ved sesongslutt var en 6.-plass i serien og cup-exit i kvartfinalen.

Med stang ut i Vålerengas første forsøk på å etablere seg som et topplag, er det derfor knyttet en del spenning til hvordan Monica Knudsens kvinner vil prestere denne sesongen.

Full oversikt: Her ser du Vålerengas kamper i Toppserien

Se LIVE lørdag 15.00: Kolbotn - Vålerenga

Klar forventing

Én av dem som har klare forventinger til Vålerenga, er NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

- Vålerenga bør helt klart være med i toppen av toppserien i år. De satset stort i fjor med penger og fikk inn Monica Knudsen, men skuffet jo litt, sier Skjønsberg til Nettavisen.

- Jeg forventet mye i fjor også. Hvis du ser på spillerstallen, så skal den være god nok til at de er i toppen av Toppserien, fortsetter han.

Også før årets sesong har VIF vært aktive på overgangsmarkedet, der den kanskje største signeringen er Ajara Nchout Njoya. Landslagsspilleren fra Kamerun scoret imponerende 15 mål på 19 kamper for Sandviken forrige sesong. I serieåpningen mot Stabæk var det nettopp Njoya som ble matchvinner da hun satte inn kampens eneste scoring.

Se Toppserien direkte på NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 12 måneder for 300 kroner

I en kamp der Vålerenga slet med å få satt ballen i mål, til tross for en rekke målsjanser, ble Njoya til slutt nøkkelen til å finne veien til nettmaskene. Morisbak Skjønsberg tror kameruneren kan bli en viktig brikke for VIF denne sesongen.

- Ja, absolutt. Hun har jo allerede begynt med nedbetalingen med å score et mål. Hun var mye av grunnen til at Sandviken endte så høyt på tabellen i fjor, sammen med Kennya Cordner, som hun spilte ved siden av, sier NRK-eksperten.

Se LIVE lørdag 15.00: Kolbotn - Vålerenga

Møter Herlovsen

Når Vålerenga reiser til Kolbotn for å spille lørdagens kamp, vil det bli med en ekstra tvist på det hele.

På motsatt banehalvdel står nemlig Isabell Herlovsen.

Den utlånte Vålerenga-stjernen havnet i en bitter konflikt med Vålerenga i fjor høst, noe som eskalerte med at hun truet med å legge opp som fotballspiller. Herlovsen var en periode sykmeldt, og stod over en samling med landslaget som følge av konflikten.

Se Toppserien direkte på NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 12 måneder for 300 kroner

Etter en offentlig skittentøysvask i et par måneders tid, endte det til slutt med at Herlovsen ble lånt ut til Kolbotn ut 2019.

Morisbak Skjønsberg tror at nettopp dette bakteppet vil fungere som en ekstra motivasjon for den målfarlige angrepsspilleren.

- Ja, det vil jeg tro. Hun har nok lyst til å score mot Enga. Hun er nok veldig sugen på det, sier Skjønsberg.

Full oversikt: Her ser du Vålerengas kamper i Toppserien

Full oversikt: Her ser du Kolbotns kamper i Toppserien

For det er ikke det er ikke bare Vålerenga som bør ha et ønske om å slå tilbake etter forrige sesong, mener NRK-eksperten. Også Herlovsen bør ha et ønske om å øke antall scoringer denne sesongen. Spesielt når det handler om å finne formen til sommerens fotball-VM.

- Hvis du ser på fjorårets sesong, så var det en skuffelse. Hun scoret seks mål, noe som er langt under pari for en landslagsspiller som Herlovsen. Samtidig gjorde hun det bra på landslaget. Hun er god, og har jo startet bra med to scoringer allerede. Hun er en rutinert spiller som helt klart vil styrke Kolbotn, og jeg regner med at hun vil gjøre det bedre i år, sier han.

Om Herlovsen klarer å følge opp den gode seriestarten med ytterligere mål, vil vise seg når Kolbotn tar imot Vålerenga lørdag klokka 15. Kampen vises direkte på Direktesport.no.

Se Toppserien direkte på NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 12 måneder for 300 kroner