Hans Christer Holund rotet mye under lørdagens forkortete femmil på 28 kilometer. Han brakk staven, trøblet da han skulle drikke underveis og hadde et uheldig skibytte.

Men det var noe helt annet som var fokuset til NRK-kommentator Jann Post da 32-åring gikk i mål til en skuffende 13. plass.

På oppløpet valgte Holund å ta det rolig og vinke til de fremmøtte på stadion, i stedet for å spurte mot Roman Furger og Andrew Musgrave som lå like i nærheten av han.

Les også: Krüger kom sent til OL etter koronasmitte. Så tok han bronse: – Stort

- Hvorfor gjør han det?

Bildene ble ikke vist på TV, men Post som kommenterte fra langrennsstadion i Zhangjiakou bet seg merke i Holund sin vinking.

- Holund driver og vinker til publikum. Hvorfor gjør han det? Har han bestemt seg for å legge opp eller noe? spekulerte Post da han så Holund på oppløpet.

- Det er nesten så jeg blir litt nysgjerrig på det når han ikke velger å gå hardt mot mål, men i stedet driver og vinker til det kinesiske publikum, sa en undrende Jann Post på NRKs radiosending.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn slang seg også på.

- Det kan faktisk tyde på at Hans Christer Holund har innsett at dette er hans siste OL-løp, fulgte han opp.

- Det var spesielt å se Holund ikke bry seg om han slo Andrew Musgrave og heller vinket opp mot tribunen, fortsatte Post like etter.

Les også: Karlsson åpner opp om OL-marerittet: - Jeg kjente meg tom og maktesløs

- Jeg takket for meg

Da Holund ble intervjuet av NRK etter løpet ble han konfrontert med spekulasjonene til Post og Bjørn. Han kunne avkrefte at han tenkt til å legge opp, men fortalte at løpet var hans siste i OL-sammenheng.

Da ville han takke for seg.

- Det var ren høflighet. Jeg takket for meg. Det er jo helt klart mitt siste OL, sier han til NRK.

Les også: Kilde jublet for medalje tidligere i OL. Nå går debatten om øvelsens fremtid

Holund innrømmer at han kjenner det er vemodig at OL er over for hans del, og at det ikke ble en bedre avslutning.

- Det er jo litt vemodig at det er mitt siste OL og at det skal ende med et sånt resultat. Men jeg har gjort det jeg kan. Jeg kommer nok til å satse neste år, men det er mitt siste OL, sier han.

Under OL i Beijing har Holund tatt to 4. plasser individuelt, i tillegg til sølv på stafetten.

Hans beste OL-minne er fra fire år siden da han gikk inn til bronse på 30 kilometer skiathlon.

- Mitt aller beste OL-minne er min aller første OL-konkurranse i Pyeongchang. Jeg turte nesten ikke å drømme om medalje og så gikk jeg inn til en 3. plass på tremila. Det er et av mine største idrettsøyeblikk, sier han.