RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK og TV 2 får dele fotballen

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Fotballsamarbeidet mellom NRK og TV 2 er forbudt, men Konkurransetilsynet gir kanalene dispensasjon til fortsatt å dele på fotballkampene.

Tilsynet er kommet til at konkurransesamarbeidet mellom de to fjernsynskanalene gir en rekke effektivitetsgevinster, melder NTB.

Derfor har de gitt klarsignal til at de to fjernsynskanalene fortsatt kan kjøpe og dele rettighetene til sending av norske fotballkamper fra Norges Fotballforbund.

Samarbeidet mellom NRK og TV 2 omfatter også fordeling og videresalg av betal-tv-rettigheter til kampene.

Konsekvensen av samarbeidet er at flere fotballkamper blir vist på TV, noe seerne nyter godt av. Annonsørene får på sin side mulighet til å velge kanal og fotballkamp de vil annonsere i forbindelse med.

Samtidig reduserer samarbeidet kostnadene til de to fjernsynskanalene.

Konkurransetilsynet gir også NRK og TV 2 mulighet til å videreselge betal-tv-rettighetene til andre fjernsynskanaler. Salg av disse rettighetene gjør at det er mulig for andre fjernsynsselskaper enn NRK og TV 2 å tilby norske fotballkamper.

Tilsynet påpeker imidlertid at en eventuell utvidelse av samarbeidet vil gjøre at tilsynet vil se på saken på nytt.

Når det gjelder samarbeid om pris for visning av kamper på internett, mener Konkurransetilsynet dette fører til at flere kamper blir tilgjengelig for publikum. Samarbeidet kan også føre til flere nyvinninger innen salg av tjenester på Internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere