TOKYO (Nettavisen): Nordmannen løp inn til tiden 46.70 sekunder på Bislett tidligere i sommer - tidendes raskeste på 400 meter hekk, mens Benjamin også har yppet seg denne sesongen.

Noen dager før Warholm satte sin rekord, sprintet Benjamin inn til en råsterk tid under det amerikanske OL-uttaket. Han ble klokket inn på 46,83 sekunder.

NRK-profil la merke til detalj

De to stjernene på langhekken har ikke løpt mot hverandre tidligere denne sesongen og derfor er det knyttet stor spenning til møtet de imellom i Tokyo.

Jann Post kommenterer friidrett for NRK og legger ikke skjul på at han har store forventinger til det som skal skje i den japanske hovedstaden 3. august. Fredag tok Warholm og Benjamin første steg mot finalen ved å vinne hvert sitt heat. De må også gjennom en semifinale og der møtes de til den første superduellen.

LES OGSÅ: Warholm svarer på Bolts tirade: - Må passe meg for ikke å bli hyklersk

3. august er det finale på 400 meter hekk og gullet skal deles ut. Selv om Warholm nok er favoritt til å hente hjem seieren, noterte Post seg en detalj ved Benjamins løp i OL-uttaket som gjør at han har tro på at amerikaneren har enda mer å gå på.

- Jeg kan nesten ikke vente med å se den OL-finalen mellom Rai Benjamin og Karsten Warholm. Du så hvor sterk Benjamin var på siste halvdel av løpet sitt. Han var vel borti en hekk eller to også, så det er forbedringspotensial, sier han til Nettavisen.

- Det er mulig å finne forbedringspunkter hos Benjamin, så Warholm må være på sitt aller, aller ypperste. Når vi vet at det er den største konkurransen på fem år, det trykket som blir, det kan få fram noen historiske prestasjoner, sier han.

Nettavisen snakket med kommentatoren rett etter Warholms rekordløp på Bislett.

Warholm: - Vanskelig å si

Selv om duellen mellom Warholm og Benjamin har fått mye fokus i media, bruker den norske hekkeløperen så lite tid som mulig på å bekymre seg for konkurrentene.

25-åringen fra Ulsteinvik gjentar ofte at han i all hovedsak har fokus på seg selv og det han kan gjøre noe med og ikke alt det som foregår rundt ham.

LES OGSÅ: Warholm avslører uvanlig F1-samarbeid før OL: - Jeg ringte selv

Likevel har det sneket seg inn noen tanker om Benjamin den siste tiden.

- Jeg tenker selvfølgelig på at det er konkurrenter. Jeg er vant til å løpe mot konkurrentene og har løpt mot ham før, sier Warholm til Nettavisen.

- Hver gang er det close kamp, så det er vanskelig å si hvor mye som er igjen i tanken hans. jeg er forberedt på at han kommer til å løpe på et vanvittig høyt nivå.

- Ikke stresset

Noen store bekymringer skaper likevel ikke den hurtige amerikaneren.

- Jeg må bare gjøre det jeg kan for å være på skuddhold, men jeg har også troen på egne evner og at jeg har noe å stille opp med. Jeg er ikke så stressa, egentlig.

I etterkant av OL-uttaket uttalte Benjamin at han ikke løp for å ta verdensrekorden under sitt gode løp. Han hadde fullt fokus på å kvalifisere seg til OL.

- Jeg tror nivået mellom oss er ganske likt. Om han ga alt i forsøket eller ikke, vet jeg ikke og det er ikke noe jeg kan svare på, sier Warholm om rivalen.

LES OGSÅ: Det svartnet for NRK-profil Jann Post under Karsten Warholms superløp

- Han får sjansen til å vise det i Tokyo og forhåpentligvis klarer vi begge å kvalifisere oss til finalen. Det blir spennende å se hvordan det går, sier 25-åringen.

LES OGSÅ: Drama i kulissene før superløpet: - De burde gitt meg sparken, det var totalt uansvarlig

- Brød og sirkus

Nettavisen snakket også med Warholm om Benjamin kort tid etter at nordmannen satte sin verdensrekord 1. juli. Da sa Ulsteinvik-gutten at han er veldig glad for at nivået på 400 meter hekk er så bra. Han mener det er bra for sporten.

- Det er med på å gjøre den øvelsen som jeg bruker mye tid på veldig, veldig spennende. Det er sånne dueller folk liker å se, jeg liker i hvert fall å se slikt på TV når det er tøffe og harde tak. Vi må nyte det, også, det er egentlig en bra ting. Det vi driver med er brød og sirkus og dette er med på å gjøre det enda mer sirkus, sier Warholm.