RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nærmer seg F1-kameraten

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Pål Varhaug kommer tidsmessig stadig nærmere sin lagkamerat.

(ANB) 20-åringen ble klar for GP2, serien i «divisjonen» under formel 1, for to uker siden. Etter det har det gått i rakettfart for den talentfulle rogalendingen.

Mandag avsluttet teamet den siste testen foran helgens debut i GP2 Asia-serien, og Varhaug har imponert.

Raskere og raskere
Teamet testet diverse oppsett under de to siste testdagene, og kjørte i tillegg på brukte dekk. Det var med andre ord ikke optimalt innstilte biler de to førerne håndterte.

Under søndagens test var Varhaug drøye seks tiendedeler bak Grosjean, mens differansen mandag var krympet til ni små hundredeler.

Den tidligere formel 1-føreren hadde «feil» utvikling, og var raskest søndag. Nordmannen satte sin beste rundetid mandag.

- Vi har hentet inn mye interessant data, og vi føler oss nå 100 prosent klar for helgens sesongåpning, sier teamsjef Loïc David.

Varhaug selv ser fram til helgens runde i De forente arabiske emirater med en solid dose selvtillit som ballast.

- Jeg føler meg mer og mer «hjemme» i bilen, og det er positivt. Med brukte dekk klarte jeg å sette sammen en god serie med runder, sier Varhaug.

3, 2, 1?
Målet er som kjent å bli første nordmann i formel 1. Og ser man på karrierestigen, går det riktig vei. I fjor kjørte han i den da nyopprettete GP3-serien, hvor han ble historisk da han tok seieren i det aller første løpet som ble kjørt i Barcelona.

I år har altså 3 blitt til 2, og konkurransen hardner til.

- Jeg må nå lære meg hvordan jeg skal få det beste ut av nye dekk og sette sammen mine beste sektortider til en hel runde. Men snart kommer alt til å sitte, sier en optimistisk Varhaug foran helgens løp i Abu Dhabi.

Det skal kjøres tre runder i Asia-serien før GP2 innledes på den fantastiske formel 1-banen Istanbul Park 7. mai. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere