RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker mer av tippemidlene

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Idrettsforbundet innrømmer at Norge henger etter på anleggsfronten, men avviser at de ikke forsøker å gjøre noe med det.

Norges landslagssjef i ishockey, Roy Johansen, går hardt ut mot både politikere og Norges Idrettsforbund i Nettavisen fredag. Han mener at Norge er på nivå med Øst-Europa etter krigen når det gjelder haller og idrettsanlegg, og at idrettsforbundet ikke gjør nok for å bedre på situasjonen.

Les saken: I skyggen av Zuccarello

- Et kjent behov
- Det får stå for Roy Johansens egen regning. Jeg har ikke kunnskap om hvordan hallsituasjonen i Øst-Europa var etter krigen. Jeg registrerer at det er blitt åpnet noen nye ishockeyhaller de siste årene, blant annet i Haugesund, Tromsø og Narvik, og at hockeyforbundet har en strategi på dette området, sier generalsekretær Inge Andersen til Nettavisen.

Han er imidlertid enig med Johansen i at det er et etterslep i landet når det gjelder bygging av idrettsanlegg.

- I en del fylker har vi en ganske lang ventetid når det gjelder å realisere idrettsanlegg. Det gjelder mange typer anlegg, alt fra håndballhaller og rideanlegg til skiløyper og ishockey. At Oslo har behov for både en ordentlig ishockeyhall og et ordentlig skøyteanlegg for lengdeløp, og også en storhall for innendørsidretter, er kjent, mener Andersen.

Generalsekretæren minner om at idrettsforbundets oppgave er å bidra til å ivareta interessene til 54 særforbund, og påpeker at idrettsanlegg i Norge i stor grad finansieres gjennom midler fra overskuddet til Norsk Tipping.

- Fra min posisjon må jeg snakke om anleggsutfordringene generelt. Overskuddet til Norsk Tipping finansierer omtrent en tredjedel av våre idrettsanlegg. Kommuner og fylker bidrar også i betydelig grad til den potten. Vi jobber politisk med å få en større andel av tippemidlene, slik at disse ventekøene for å realisere idrettsanlegg i Norge kan reduseres i løpet av noen år.

Berømmer Oslo kommune
Når det gjelder kritikken av den politiske innsatsen, er generalsekretæren uenig.

- Jeg må berømme Oslo for den store innsatsen som er gjort for å bygge Holmenkollen, med sin hoppbakke, sine skiløyper og rulleskitraseer og så videre, og jeg er helt sikker på at Oslo kommune vil bidra til å se på andre anlegg etter hvert.

Det holder imidlertid ikke bare å bygge anleggene, påpeker Andersen.

- Én ting er å bygge idrettsanlegg, en annen ting er å drifte anleggene. Kunsten er å skape varige verdier for lokalsamfunn og bysamfunn, slik at dette blir bærekraftige prosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere