RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker norsk etterfølger

Sist oppdatert:
Gunnar Pettersen savner norsk trenerstolthet.

Etter å ha ført Norge til sitt femte strake mesterskap, var det slutt for Gunnar Pettersen som landslagssjef. Her forteller han om hvor han håper Håndballforbundet leter, når de skal finne hans etterfølger:

- Jeg vil egentlig ikke blande meg oppi dette. Det er ikke min jobb etter syv år som landslagssjef. Men jeg vil gjerne si dette:

- Norske trenere er altfor lite stolte over hva de får til. Vi er blant nasjonene som produserer flest spillere til de store ligaene i Tyskland, Spania og Danmark. De som har fått frem disse talentene, er norske trenere, sier Gunnar Pettersen til Nettavisen.

- Vi står bak Kjelling
Mange håper forbundet nå ser utover landegrensene og tenker helt nytt når Pettersens etterfølger skal finnes innen 31. oktober. Nettavisen har tidligere lansert en liste bestående av to norske og fem svenske trenere som et innspill i den pågående prosessen. Torsdag lanserte Nordhorn-trener Ola Lindgren selv sitt kandidatur gjennom Aftenposten.

Her er Nettavisens liste over potensielle kandidater.

Men den avtroppende sjefen håper i det lengste å unngå senariet.

- Vi snakker så ofte om hva jugoslavene gjør, eller russerne eller alle de andre. Mens hva vi selv får til, er det helt stille om. Det er vi som står bak produkter som Kristian Kjelling, Steinar Ege og Børge Lund.

Vil ikke blande seg
Pettersen har gitt sine innspill foran den kommende prosessen, mer enn det akter han ikke å gjøre.

- Det blir helt feil. Jeg skal ikke blande meg opp i det i det hele tatt. Jeg har hatt et engasjement som landslagssjef, og når det går ut - er det forbundets jobb å finne veien videre.

- Men din anbefaling er å finne en nordmann?

- Jeg håper det blir en norsk trener. De kjenner kulturen best. Men hva denne personen bør kunne og hva slags type han er, det har jeg ingen formening om.

Debatt om nasjonalitet
- I mediene snakkes det om profilerte klubbtrenere som for eksempel Ola Lindgren og Kent-Harry Andersson. Er det urealistisk?

- Det er ikke urealistisk. Dersom en ønsker seg et landslagsoppdrag, er det ikke fordi en ønsker å tjene penger. Da må man heller holde seg i den tyske ligaen. Det blir sikkert vanskelig med Ola ettersom han har kontrakt frem til 2010, men han er et godt navn - selv om jeg foretrekker en norsk trener. Ola er blant dem jeg har sansen for. Han har gjort det godt med tre norske spillere i Nordhorn, sier han.

En som helst ser at forbundet kikker utenlands er assisterende landslagstrener Erik Andersen. Også han trekker seg nå ut sammen med Pettersen.

- Det er veldig mange bra trenere i Norge, men jeg tror at personen som har det som kreves, befinner seg utenfor våre grenser. Det bør være en person som har vært med i gamet selv, gjerne som spiller. Jeg tenker for eksempel på Ola Lindgren i Nordhorn eller Magnus Andersson i København, sier han til Nettavisen.

- Innen september
Håndballpresident Arne Sverre Modahl er glad for at valget av ny landslagssjef engasjerer til debatt i norske medier.

Han forteller at forbundet er i gang med arbeidet med å finne erstatteren som skal føre Norge ut i EM-kvalifisering til høsten.

- Vi har ikke tatt kontakt med noen trenere, og holder foreløpig prosessen internt. Vi er i gang med å skrive en kravsspesifikasjon og den bør være klar ganske snart. Deretter vil ta kontakt med aktuelle personer for å finne egnede kandidater, og se om det er muligheter for oss. De fleste er naturlig nok opptatt i andre jobber for tiden.

- Når bør stillingen være besatt?

- Jeg synes vi nærmer oss å måtte ha noen på plass ved utløpet av september. Det er viktig å holde koken oppe gjennom EM-kvaliken denne høsten.

Internasjonalt søk
- Det er delte meninger om søket bør rettes nasjonalt eller internasjonalt, hva mener dere i forbundet om det?

- Vi kommer til å gå ganske bredt ut. Vi vil legge vekt på treningskultur og kommunikasjon i denne prosessen. Vi må finne noen som har forståelse for hvordan vi driver ting i Norge.

- Betyr dette at dere vil lete først og fremst i Norge og i Sverige?

- Jeg har ikke lyst til å snevre det inn på den måten. Det er også personer utenfor disse områdene som har kunnskap om hvordan norsk håndball spilles, mener Modahl.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere