RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker ny VM-tildeling for 2022

Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / Files
Sist oppdatert:
Tysk forbundstopp ber FIFA ta en ny gjennomgang av forløpet før Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022.

President Theo Zwanziger i Det tyske fotballforbundet (DBU) mener FIFA ta affære og undersøke prosessen før Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022 på nytt. Dette melder Sky News onsdag.

Dermed sier også den mektige fotballnasjonen Tyskland ifra om at korrupsjonsmistankene mot Qatar-VM i 2022 må få konsekvenser.

Tidligere har blant annet Englands fotballforbund (FA) vært sterkt kritiske til FIFA og måten Det internasjonale fotballforbundet VM-sluttspillet ble gitt til det lille arabiske emiratet.

Klar seier
Det slo ned som en bombe da Qatar tidligere i år vant avstemningen mot sterke konkurrenter som Australia, USA, Japan og Sør-Korea. Qatar slo USA med 14 mot 8 stemmer i den avgjørende runden av avstemningen.

I forrige uke ble FIFAs visepresidenter Mohammed Bin Hammam, som er fra Qatar, og Jack Warner utestengt fra organisasjonen i 30 dager. Årsaken er mistanke om korrupsjon mot duoen etter at de skal ha forsøkt å bestikke karibiske land for å sanke stemmer til presidentvalget i FIFA. Bin Hammam valgte å trekke sitt kandidatur søndag som følge av anklagene.

Dermed står den sittende presidenten, sveitsiske Sepp Blatter, igjen som eneste kandidat i valget som gjennomføres i Zürich senere onsdag.

-Kjøpte VM
En e-post fra FIFAs generalsekretær Jerome Valcke til visepresident Warner, der det ble hevdet at Qatar kjøpte VM, ble offentliggjort i engelske medier nylig. Valcke, som har bekreftet at han var avsenderen, skrev der blant annet at Qatar kjøpte VM-arrangementet i 2022.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere