RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker Solskjær som United-manager

Sist oppdatert:
En gruppe av Manchester Uniteds supportere ønsker å starte et «nytt» United dersom Malcolm Glazer kjøper Old Trafford-klubben. Fansen ønsker Ole Gunnar Solskjær som manager.

Gruppen planlegger å starte en ny klubb - FC United - om Manchester United faller i hendene på den styrtrike amerikanske manageren Malcolm Glazer.

Ole Gunnar Solskjær vil få en sentral rolle i den nystartede klubben. En gruppe fans har allerede planene klare - FC United vil starte opp i North West Counties League, ti nivåer under Premier League.

Ifølge Sunday Mirror fikk fansen ideen til å starte klubben allerede i 1998, da Rupert Murdoch forsøkte seg med et oppkjøp.

Fansen eiendom
Eric Cantona kan bli spillende manager, sammen med Ole Gunnar Solskjær. FC United vil bli aksjeselskap heleid av klubbens fans, skriver nettstedet Football365.com.

- Men planene vil bare iverksettes dersom Glazer lykkes i å kjøpe Manchester United. Frem til det, vil alle koalisjoner av supportere jobbe mot at det skal skje, sier en kilde i FC United til nettstedet.

Personene bak planene om å stifte FC United, har fått råd fra supportere av Wimbledon, som startet sin egen fotballklubb i protest mot at London-klubben ble flyttet til Milton Keynes.

Fansen understreker imidlertid at de ikke håper at de blir tvunget til å starte et «nytt» United.

- Foreløpig er Manchester United vår klubb, og vi håper den forblir det. Men ved å sende ut disse signalene allerede nå ønsker vi å vise alle Manchester United-supportere og Glazer at vi aldri vil legge oss flate og akseptere det om han skulle lykkes med oppkjøpet, sier en kilde i gruppen av supportere.

Ønsker Solskjær på laget
At Ole Gunnar Solskjær eventuelt får en sentral rolle i FC United, er ikke tilfeldig. Nordmannen er den eneste aktive spilleren som har protestert mot Glazers oppkjøp.

- Så fort klubben er grunnlagt vil vi starte arbeidet med å knytte til oss personligheter som sympatiserer med oss. Både Ole Gunnar Solskjær og Eric Cantona har vært aktive i kampanjen, og de vil begge bli spurt om å ta roller som spiller eller manager, opplyser kilden.

Solskjær er for tiden ute av spill med en kneskade. Spissen er ventet tilbake på banen for Manchester United ved starten av neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere