Gå til sidens hovedinnhold

«Nu får ni stryk igen, Sverige»

Emil Hegle Svendsen ypper til kamp før verdenscuprennene i Östersund.

Søndag kveld tjuvstartet skiskytterne årets sesong med mixed-stafett i Sverige. Onsdag kveld skal det kjempes om den første individuelle seieren – med Emil Hegle Svendsen som en av favorittene.

Den som lurer på om trønderen har selvtilliten i orden før sesongåpningen, får svar her. I et intervju med den svenske storavisen Expressen benytter nemlig Hegle Svendsen sjansen til å gi svenskene et lite stikk før moroa starter.

27-åringen utfordres til å sende sine blågule konkurrenter en hilsen foran onsdagens renn – og varter opp med følgende:

«Nu får ni stryk igen, Sverige».

Hilsenen underskriver Hegle Svendsen med «Emil i snickarboden».

Sterk helg
Bakteppet for trønderens ordvalg er naturligvis de norske fremgangene på idrettsfronten sist helg. Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby hamlet opp med konkurrentene i langrennssporet i Gällivare, mens Magnus Moan gjorde rent bord på Lillehammer. For å nevne noe.

- Det var en fantastisk vinterhelg i Norge, med oppturer både i langrenn, kombinert og utfor med Svindal. Det er ingen grunn til at de nærmeste dagene skal bli noe dårligere, sier Hegle Svendsen til Expressen.

Han legger ikke skjul på at skiskytterne går til start med en god følelse.

- Andre norske fremganger inspirerer voldsomt, og nå ligger presset på oss skiskyttere, fastslår 27-åringen.

Björn Ferry svarer slik på nordmannens utspill:

- Jeg synes håndskriften ser ut som den tilhører en femåring. Jeg tror han må legge seg ned på sofaen til Freud. Jeg sier bare: Jaktstarten i OL. Der fikk Emil hetta, bommet og jeg vant, sier Ferry.

Favorittsted
I Sverige setter man sin lit til Björn Ferry, Fredrik Lindström og Carl Johan Bergman i Östersund denne uka. Hegle Svendsen gleder seg til å måle krefter med «söta bror».

- Noen norsk-svenske dueller her hadde vært strålende. Svenskene må gjerne bli nummer to, så lenge vi er foran dem, smiler han.

At trønderen trives i Östersund er det liten tvil om. 27-åringen fikk gjennombruddet sitt nettopp der – i 2008.

- Det er alltid en drøm å komme tilbake hit. Det føles som om jeg er gift med dette stedet, avslutter han overfor Expressen. (ANB)

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken