*Nettavisen* Sport.

Null hull for Molde

Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX

Endelig holdt fjorårets serietoer nullen igjen.

19.02.10 20:40

MOLDE - SØNDERJYSKE 2-0:

Molde-forsvaret har vært regelrett lekk så langt under sesongoppkjøringen. På 6 treningskamper har fjorårets serietoer sluppet inn 13 mål. Den eneste gangen de har holdt nullen i vinter var da Kristiansund ble beseiret med 6-0 i januar.

Men fredag snudde den negative trenden.

Senegalesisk spissduo
Mame Biram Diouf har tatt turen til Manchester United, men i Molde-troppen er det fortsatt en rekke senegalesere som har ambisjoner om å sette sitt preg på Tippeligaen 2010.

Pape Pate Diouf har allerede vært i klubben en stund, og i likhet med sin tidligere lagkamerat og navnebror, har han vært en flittig målscorer for moldenserne siden han kom i 2006.

Fredag viste han på ny målteft da danske Sønderjyske ble slått i La Manga Cup. Allerede etter åtte minutter ble han spilt fint opp i feltet, brukte en touch på å komme seg fri, og plasserte ballen sikkert til side for danskens keeper.

Men Diouf er ikke Moldes eneste senegalesiske måljeger.

Nykommeren Baye Djiby Fall er også fra den afrikanske nasjonen, og han ville ikke være noe dårligere enn landsmannen. I det 34. minutt prøvde Magne Hoset seg på frispark, men keeper fikk så vidt slått i stolpen og ut, returen satte imidlertid Fall i mål fra kort hold.

Flere mål ble det aldri mellom de to lagene. Sønderjyskes Jesper Kristoffersen ble for øvrig utvist i sluttfasen av kampen.

Straffetap for Brann
I samme turnering spilte også Brann uavgjort 1-1 mot FC Midtjylland fredag. Det meste av spenning i kampen kom i løpet av de siste ti minuttene.

Først ordnet Baba Collins ledelse for danskene, og det så mørk ut for Brann. Men, bare to minutter senere var Erik Huseklepp og Jan Gunnar Solli på farten.

Førstnevnte dro seg forbi på venstresiden, og slo inn foran mål. Der kunne Solli enkelt putte utligningen.

Det hele ble dermed avgjort på straffer, og der dro danskene det lengste strået, etter at Olafur Ørn Bjarnason og Bjarte Haugsdal bommet for Brann.

Tre for Godset
Det ble også spilt en rekke treningskamper hjemme i Norge fredag. Blant så hadde Strømsgodset ingen problemer borte mot Tippeliga-nykommer Hønefoss.

Ola Kamara, Jim Johansen og Fredrik Nordkvelle scoret målene i 3-0-seieren på AKA Arena.

På Hedmark testet Kongsvinger formen mot Bodø/Glimt. Den tidligere Raufoss-spilleren Edier Frejd scoret kampens enste mål i favør hjemmelaget.

Magnus Lekven sørget for at Odd Grenland slo Sogndal 1-0 i Skien, mens Aalesund beseiret Ranheim med 3-1 på Color Line Stadion.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag