Gå til sidens hovedinnhold

Null kroner for VM-gull

Håvard Bøkko tjener ikke en krone på VM-suksess. Nå kan han havne i samme sponsorselskap som Petter Northug.

HAMAR (Nettavisen): 20-åringen fra Hol har hatt en strålende sesong med 2. plass sammenlagt i EM som sesongens store høydepunkt. Lørdag går han verdenscup på Hamar. Og for Bøkko er det på flere måter viktig å vise seg frem på hjemmebane. Skøytestjernen blir langt fra rik på sterke prestasjoner, men nå er han på sponsorjakt.

Nettavisen møter det sindige skøytetalentet på hotellet, som bare ligger noen skøyteskjær fra Vikingskipet. Lysluggen peker på brystkassen.

- Jeg har fortsatt et sponsormerke ledig. Og det er godt synlig. Dette gjelder kun på treningstøy, sier han.

Får sponsorhjelp
Det er ingen tvil om at unggutten sitter med gode kort på handa overfor sponsorene: Han er et av de største skøytetalentene Norge har sett på mange år og er allerede blant verdens beste allroundere. I tillegg er han en kar med beina godt plantet på jorda.

Bøkko har kun én privat sponsor: Usteveikja Energi. Etter hva Nettavisen kjenner til, får 20-åringen rundt 300. 000 kroner årlig for plassen på brystkassen.

Nå tar Håvard i bruk ekstern hjelp for å selge det andre merket. Mannen som skal selge er Ivar Stuan. Samme mann har også ansvaret for å selge langrennsløperen Petter Northug.

- Håvard er en kjempespennende profil. Planen er at vi skal snakke sammen i løpet av denne helgen. Vi får se hva som kommer ut av det, sier Stuan til Nettavisen.

Ikke rik
Om to uker er det allround-VM i Berlin. Totalvinneren får 20. 000 dollar (Cirka 110. 000 kr.). Bøkko får ikke et rødt øre fra sponsorer om han skulle bli én, to eller tre.

- Jeg valgte å satse på høyere grunnlønn fremfor bonus med min private sponsor da vi forhandlet før sesongen. Fra forbundet får jeg ingenting, det samme gjelder fra utstyrsleverandørene, sier han.

Så langt i sesongen har Bøkko tjent rundt 50.000 kr. i premiepenger. Det er småpenger sammenlignet med andre vinteridretter som langrenn og hopp.

- Det er bare sånn det er, sier han.

- Riktignok fikk jeg gratis mobil og abonnement etter EM-sølvet, sier han og smiler

Nå står verdenscuphelgen for tur. Det har vært et hektisk konkurranseprogram de siste helgene med to mesterskap på rad, men hallingdølen ser frem til helgen.

- Jeg gleder meg. Det er viktig å prestere på hjemmebane. Det går rykter om at det er solgt flere tusen billetter. Gledelig, sier Bøkko.

.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden