Null og niks

Foto: Tor Yttri / SCANPIX

Ingenting.

09.05.11 22:49

SOGNDAL - VIKING 0-0: Det lå vel i kortene. Sogndal hadde scoret to mål på sine fem første seriekamper, Viking tre.

Sogndal hadde skapt 2,6 målsjanser per kamp, Viking 3,4.

Selvfølgelig endte kampen 0-0.

- Vi har ikke vært gode nok og tabellen sier tydelig at vi er bunnlag. Og da er vi det. Det er ikke til å komme vekk i fra, sier Erik Nevland til Aftenbladet.no.

Det positive for begge lag, er at de slipper inn få mål. I mandagens tilfelle altså null. Det negative er at begge lag ser ut til å gå en tung sesong i møte, både når det gjelder å lokke publikum og å sanke poeng.

Tok seg opp på slutten
Sogndals første målsjanse kom om lag 20 minutter før slutt. Ole Jørgen Halvorsen kom til skudd fra skrått hold, men ga Rune Jarstein en utfordring som landslagskeeperen for så vidt ikke hadde altfor store problemer med å takle.

Enda større var sjansen Halvorsen fikk tre minutter senere.

Barry Kader skjøt fra venstre hjørne av sekstenmeteren. Skuddet var hardt og med skru, men gikk rett i fanget til Jarstein. Vikings sisteskanse slapp ballen ut til Halvorsen, men var lynraskt oppe og reddet også returen.

Også Viking skapte litt i sluttminuttene.

Nesten for Sæternes
Ti minutter før slutt snek innbytter Bengt Sæternes seg bak Sogndal-forsvaret på et innlegg, og kunne bare styre ballen i mål, men traff for hardt og måtte se ballen gå over mål.

Det strålende innlegget fra André Danielsen kunne faktisk ha gått i mål dersom Sæternes hadde latt være å berøre ballen.

Ifølge TV 2s ekspertkommentator Tor Ole Skullerud vant Viking sjansestatistikken 3-2. Det passer rimelig bra med lagenes sesonginnledning.

Sogndal har nå fire kamper på rad uten scoring - Viking har tre.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.