Gå til sidens hovedinnhold

Nummer to på første forsøk

Skicrosskjøreren Hedda Berntsen gikk så vidt videre fra kvalik, men tok seg likevel til finale.

Den meritterte og allsidige 34-åringen imponerte stort etter å ha tatt seg videre fra prologen i østerrikske St. Johann som siste jente. Det gjorde at hun fikk dårligst utgangspunkt i startene av alle heatene fram til finalen.

At konkurransen i tillegg var Berntsens første denne sesongen gjorde ikke prestasjonen mindre imponerende.

Taktisk klok kjøring og litt tilfeldigheter tok Berntsen helt til finalen. Og heller ikke der skulle konkurrentene få fred fra den norske skikjøringen.

Berntsen fikk en litt uheldig på finalen, og hektet i en av de andre finalistene etter få meter. Sølvmedaljøren fra OL i Vancouver kom seg likevel ut fra de første meterne som nummer tre av fire. Like etter var hun i ferd med å havne sist da hun valgte et råfrekt spor i neste sving.

Det tok henne i stedet opp på 2.-plass, bak tyske Heidi Zacher. Den tolv år yngre tyske jenta viste seg å bli for sterk og tok sin tredje seier for sesongen.

Zacher ligger dermed øverst i sammendraget av skicrosskjørerne med 42 poeng. Hedda Berntsen er nummer 25 med de 16 poengene hun skaffet seg fredag.

Hedda Berntsen er kjent for å ha internasjonale meritter i tre forskjellige idrettsgrener. I 1997 ble hun verdensmester i telemark, fire år senere tok hun bronse i VM i slalåm. I fjor vinter overrasket 34-åringen med å kjøre inn til sølvmedalje i OL i Vancouver.

Berntsen var nylig å se i TV 2s «Superstars», der hun også fikk 2.-plass bak håndballspiller Heidi Løke.

Julie Brendengen Jensen (20) ble marginalt slått av Berntsen i kvalifiseringen, og måtte ta til takke med den forsmedelige 17.-plassen. Det ga dermed ikke plass i kvartfinalen.

I herreklassen ble Didrik Bastian Juell beste nordmann. Han ble slått ut i kvartfinalen og endte på 15.-plass. Thomas Borge Lie og Magnus Bjørnnes gikk ikke videre fra kvalifiseringen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken