Uruguays veteran Diego Godin (36) var nærmest scoring i førsteomgangen. Han headet på en corner, og ballen traff innsiden av stolpen.

Like før slutt var det Federico Valverdes tur til å treffe metallet helt oppe i krysset. Keeperen ville ikke hatt mulighet til å redde om ballen hadde sneket seg på riktig side av stolpen.

– Det var ikke lett i dag. Sør-Korea ga oss ikke mye rom, og vi var ikke presise nok i spillet. Denne kampen viste hvor jevnt nivået er i VM, sa Godin.

Tottenhams Son Heung-min var tilbake i spill etter ansiktsskaden han pådro seg i en Champions League-kamp noen uker før VM. Han spilte med en beskyttelsesmaske.

– Skaden er ikke så ille. VM er en drøm for alle fotballspillere. Jeg er glad for å kunne spille for landet mitt, sa Son til TV-kanalen ZDF.

– Jeg vil alltid vinne, men i dag ble ikke sjansene utnyttet. Jeg tror begge lag er ganske fornøyd med ett poeng, la han til.

Cavani inn

Sør-Korea hadde én virkelig god mulighet i første omgang, men ballen gikk høyt over målet til motstanderen.

Etter pause var det Uruguay som hadde ballen mest, uten at det ble skapt særlig mye. 35-åringen Edinson Cavani erstattet like gamle Luis Suárez etter vel en times spill. Cavani piffet opp søramerikanernes angrepsspill. Uruguay var mye inne på Sør-Koreas banehalvdel i andreomgangen i Al Rayyan, men mål ble det ikke.

Sør-Korea gjorde et siste forsøk på overtid, men det ble ikke skikkelig farlig foran Uruguays mål, til skuffelse for de mange sørkoreanske tilhengerne på tribunene.

– Det føltes som en hjemmekamp. Tribunestøtten var utrolig, og jeg er takknemlig for at vi har slike fantastiske tilhengere, sa Son.

Fire ganger 0-0

Det var det fjerde 0-0-resultatet hittil i mesterskapet. etter bare 14 kamper. I VM for fire år siden gikk det 37 kamper før et oppgjør endte målløst. Det var kampen mellom Danmark og Frankrike.

Sør-Korea ble slått ut i gruppespillet i tre av de fire siste verdensmesterskapene. I 2010 sa laget farvel i åttedelsfinalen.

Uruguay ble VM-firer i 2010, utslått i åttedelsfinalen fire år senere og forsvant i kvartfinalen i 2018.

Portugal og Ghana møtes i den andre kampen i gruppe H senere torsdag.

(©NTB)