RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TALENT: Ny kolombiansk seier i Giro dell'Emilia. Movistar-rytteren Nairo Quintana vant i ensom majestet.
TALENT: Ny kolombiansk seier i Giro dell'Emilia. Movistar-rytteren Nairo Quintana vant i ensom majestet. Foto: Tim de Waele

Ny åpenbaring i Italia

Sist oppdatert:
Quintana hersket i Giro Emilia

For andre året på rad ble det kolombiansk seier i Giro dell’Emilia. Nairo Quintana kombinerte bra med lagkamerat Giovanni Visconti innenfor de siste 10 kilometerne, og kunne krysse målstreken i ensom majestet.

I en halsbrekkende finale viste Quintana seg sterkest da han med kløkt og styrke utkonkurrerte verdige opponenter som Fredrik Kessiakoff og Franco Pellizotti, som ble henholdsvis nummer to og tre.

Samtidig som den unge kolombianeren nok en gang snøt italienerne, som ikke har vunnet i hjemmerittet siden 2008, bekrefter Quintana på nytt sitt lysende talent.

Sliten Nordhaug sto av
En liten gruppe rømte av gårde tidlig under den varme høstsolen utenfor universitetsbyen Bologna. Damino Caruso (Liquigas), Paolo Tiralongo (Astana), Giaro Ermeti (Androni) og Marco Marzano (Lampre) dannet kvartetten som animerte innledning på rittet.

Bruddet holdt på det meste en ledelse på drøye seks minutter, men da blant annet Saxo Bank –Tinkoff Bank-laget begynte å jobbe i front av hovedfeltet, minsket forspranget raskt. Med 60 kilometer igjen til mål hadde tidsavstanden minsket til ubetydelige 40 sekunder, og uroligheten begynte å bre seg i hovedfeltet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sammen Alessandro Proni (Franese Vini) prøvde Lars Petter Nordhaug å støte seg opp til gruppen i front. Duoen fikk raskt besøk av Massimo Codol (Aqua a Sapone), som også hadde skumle hensikter for dagen. Den angrepsvillige trioen ble derimot nøytralisert av et kontrollerende Saxo Bank-lag.

- Det var en hard dag. Vi skulle kjøre for meg og Løvkvist, og jeg følte med ganske bra helt til de siste rundene. Jeg hadde ingenting å komme med i bakkene på slutten. Derfor slo jeg av og så avsluttningen av rittet på tv i bussen. Det skal bli godt med litt feire snart, sier en sliten Nordhaug til procycling.no

Nervøs avslutning
22 kilometer fra mål var bruddet borte, og nye angrep ble initiert. Italienerne Fabio Aru (Astana), Emanuelle Sella (Androni), Giovani Visconti (Movistar) og fjærvekteren Domenico Pozzovivo (Colnago) strakk på beina i det rittet gikk inn i siste, hektiske fase.

På den første av de totalt fem avsluttende og kuperte rundene sør-vest for Bologna gikk feltet opp i limingen. Med bare 16 kilometer og to runder igjen samlet feltet seg på nytt, men en eksklusiv gruppe på bare tolv ryttere skulle gjøre opp om seieren.

Blant disse satt de to skandinaviske rytterne Frederik Kessiakoff (Astana) og Chris Anker Sørensen (Saxo Bank-Tinkoff), samt Giovanni Visconti, Nairo Quintana (Movistar), Franco Pellizotti, Emanuele Sella (Androni) og Domenico Pozzovivio (Colnago).

Målgang fant som vanlig sted på toppen av Monte della Guardia, like ved Madonna San Luca-kirken, en arkitektonisk hyllest til den hellige jomfru. Men med en siste 2.1 kilometer lang stigning på 10 prosent, og med partier på opp mot 18 prosent stigning, var det ingenting uskyldig ved dagens finale.

På siste stigning spilte Movistar kortene sine meget godt. 22 år gamle Quintana gikk alene til mål, mens svenske Kessiakoff og den famøse Pellizotti måtte nøye seg med de to plassene bak.

Giro dell'Emilia
1. Nairo Quintana (Movistar)
2. Fredrik Kessiakoff (Astana)
3. Franco Pellizotti (Androni)
4. Domenico Pozzovivio (Colnago)
5. Chris Anker Sørensen (Saxo Bank - Tinkoff Bank)
6. Matteo Rabbotini (Farnese Vini)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere