*Nettavisen* Sport.

Ny Arsenal-nedtur - Emery slaktes igjen

SLITER: Unai Emery får det ikke til å stemme i Arsenal.

SLITER: Unai Emery får det ikke til å stemme i Arsenal. Foto: Paul Childs (Reuters)

Arsenal måtte nøye seg med ett poeng borte mot portugisiske Vitoria Guimares.

06.11.19 19:55

VITORIA GUIMARAES - ARSENAL 1-1:

Arsenal fikk med seg ett poeng fra Europa League-møtet med Vitoria i Portugal, men prestasjonen var ikke imponerende, og presset på manager Unai Emery øker.

Shokdran Mustafi ga Arsenal ledelsen i andre omgang, før Bruno Duarte utlignet på overtid.

Emery: - Det viktigste er å vinne gruppa

Til tross for mer kritikk, er Emery fornøyd med at Arsenal fremdeles topper Gruppe F i Europa League.

- Spillerne prøvde, og vi var nær ved å vinne kampen, men de presset på i siste minutt og scoret. I Europa League handler det om å være på topp i gruppen, og det er vi. Vi har fortsatt gode muligheter for å vinne gruppa, sa Emery til BT Sport.

- De er et veldig kompakt lag, og det var viktig for oss å være sterke defensivt. Jeg synes vi var det og at vi var bedre offensivt. Det er ikke enkelt å skape mange sjanser. Vi ønsker å vinne, men vi topper tabellen, og det er målet vårt, gjentok Emery.

- Hvor lenge kan dette fortsette?

Goal.com sin Arsenal-korrespondent, Charles Watts, spør seg nå hvor lenge Unai Emery blir sittende i manager-stolen.

- Er det overraskende at Arsenal ser ut som et forvirret kaos, uansett hvilket lag Emery velger? Forskjellige formasjoner, spillere i forskjellige roller hver uke. Laget ser ødelagt og forvirret ut. Alle pasninger går bakover og selvtilliten er borte. Hvor lenge kan dette fortsette? skriver Charles Watts i Goal.com på Twitter.

Les også: Trenerlegenden mener han har funnet Solskjærs erstatter

Han får støtte av Sam Dean i The Telegraph.

- Arsenal har like mye intensitet som en våt svamp. Den bakre treeren fungerer ikke, midtbanen har ingen kontroll, angriperne klarer ikke å holde i ballen, er Deans nådeløse dom.

Utlignet med brasse

Vitoria var nærmest scoring før pause, da Pepé dro til med høyrebeinet fra 25 meter. En utspilt Emiliano Martinez i Arsenal-målet hadde ingen mulighet til å nå bort, men ballen smalt i stolpen.

Martinez gjorde flere gode redninger i den første omgangen, og sørget for å holde gjestene inne i kampen.

Etter 81 minutter fikk Arsenal frispark på 25 meter ute til venstre, og Nicolas Pepé fant hodet til Shkodran Mustafi som headet inn 0-1.

På overtid satte imidlertid vertene inn en ordentlig sluttspurt og fikk belønning da Bruno Duarte brassesparket inn utligningen.

Arsenals Dani Ceballos måtte forlate banen med det som lignet en strekk etter 60 minutter, men manager Emery tror ikke det dreier seg om en alvorlig skade.

- Vi må vente på analysen i morgen, men slik jeg ser det nå, ligner det på en liten skade, sier Emery, ifølge Arsenals hjemmesider.

Arsenal topper fremdeles Gruppe F med ti poeng etter fire kamper, mens Vitoria Guimarares beholder sisteplassen etter å ha tatt sitt første poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.