*Nettavisen* Sport.

Ny bombe på Beitostølen

Foto: (Scanpix)

Martin Johnsrud Sundby er nok et navn å pugge før årets verdenscupstart.

19.11.07 19:31

Bredden i norsk langrennssport vil ingen ende ta.

Lørdag skrev Morten Eilifsen (23) seg inn i historiebøkene med gullskrift. På søndagens 10 kilometer klassisk var det Martin Johnsrud Sundbys tur til å sende sjokkbølger inn i de norske hjem.

- Det gror veldig bra i norsk skisport, sier skipresident Sverre Seeberg til NRK.

Søndagens store overraskelse satt imidlertid langt inne. Ringrev og superveteran Odd-Bjørn Hjelmeset så ut til å ha det hele i sin hule hånd. De argeste konkurrentene skuffet på løpende bånd.

Først bannet Simen Østensen forgjeves i målområdet. Så måtte gårsdagens overraskelse Morten Eilifsen bite i gresset. Deretter ble også forhåndsfavoritt Anders Aukland for treg.

Tiden 25:33.1 så ut til å stå til seier. Men det var før Martin Sundby staket som en helt de siste fire kilometerne. Røa-løperen hentet hele åtte sekunder på Hjelmeset, og gikk sensasjonelt nok helt til topps med tiden 25:29.5.

Like ubeskrevet som gårsdagens vinner er Team Manpower-løperen riktig nok ikke, men få hadde ventet seier. Sundby har vært en del av norsk langrennssport i en årrekke, men ser ut til å få sitt definitive gjennombrudd først i år.

- Jeg er kun en ung løper fra Røa. Dette er bare fantastisk - noe jeg har drømt om siden jeg var liten guttunge, smiler Sundby til NRK etter målpassering.

Dermed er han nok en mann å passe på når verdenscupen innledes neste helg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.