*Nettavisen* Sport.

Ny Brann-seier

Brann var gode etter pause og burde ha vunnet med flere mål.

13.05.06 17:56

Følg kampen minutt for minutt her

Kampen er slutt, brann spillerv sin sjuende kamp på rad uten tap.

Christian Kalvenes kommer inn for Petter Vaagan Moen.

Gult kort til Vaagan Moen

Et hjørnespark blir lagt helt bak til Charlie Miller som klemmer til på hel volley. Ballen fyker inn i motsatt hjørne. En kanonscoring for minnebøkene.

Charlie Miller har vært god etter innhoppet og viser seg frem med flere smarte pasninger. Han prøver seg også med en volley i det 69.minutt, men treffer ikke ballen rent.

En kjempesjanse til Sandefjord i det 63 minutt. Helt alene inne i feltet bommer Tobiasen på ballen.

Minuttet etter kommer Winters helt alene igjennom, men han bruker for lang tid på å avslutte. Ballen ruller forbi keeper, men blir reddet på streken. To kjempesjanser til Winters.

En utsøkt pasning på direkten fra Charlie Miller og inn til Winters som skyter i stolpen. Bengt Sæternes kommer på returen og setter ballen rett på keeper.

Minuttet etter er Petter Vaagan Moen en skostørrelse fra å sette inn 2-0 på et godt innlegg.

Brann blir snytt for 2-0. Robbie Winters blir spilt igjennom av Sæternes, men linjedommeren tar feilaktig opp flagget. Brann har startet 2.omgang bra.

Brann har vært mer kyniske enn velspillende og leder til pause. Det kan de takke Kristjan Örn Sigurdsson og Håkon Opdal for. Sigurdsson var frempå etter bare fire minutter mens Håkon Opdal gjorde en redning i verdensklasse halvspilt i omgangen.

Både Migen Memelli og Bjørn Dahl får bare denne omgangen på Storstadion i Sandefjord.

- Migen har ikke spilt kamp på lenge og vi kommer nok til å sette Bengt Sæternes inn etter pause. Så sliter Bjørn Dahl med hoften og vi kommer nok til å flytte Martin Knudsen ned på backen og sette inn Charlie Miller på høyrekanten, sier Mons Ivar Mjelde til TV2.

1.omgang
Tidligere Brann-spiller Erik Mjelde kommer inn for Sandefjord etter en skade på finnen Kari Arkivuo.

Håpløst av Memelli. Han løper i opffside og sparker bort ballen etterpå. Dermed får han gult kort. Memelli har for øvrig ikke imponert noen så langt i sin første kamp fra start.

Halvtimen passert og Brann holder stadig stand.

Fredrik Thorsen blir spilt igjennom i det 26.minutt og hele Storstadion er sikker på utligning. Men Håkon Opdal kaster seg ned og gjør en fantastisk redning det lukter verdensklasse av.

Ekspertkommentator i TV2, Nils Johan Semb, kaller kampen en urytmisk fotballkamp på den vanskelige gressmatten. Ingen av lagene har klart å få til noe spill å skrive hjem om, men Sandefjord har ballen mest.

Brann lurer Sandefjord-forsvaret og Winters kommer alene ned mot linjen. Men innlegget treffer ingen av de tre spillerne i boksen.

Skummelt frispark fra Andresen etter 15 minutter, men ingen klarer å stusse før ballen går inn til keeper.

Sandefjord får en ball i nettet men det blir korrekt annullert for offside. Hjemmelaget har vært det beste laget de ti første minuttene.

Det lange frisparket fra Petter Vaagan Moen går inn mot keeper, men i duell med Migen Memelli mister han ballen. Kristjan Örn Sigurdsson dukker opp og setter ballen i det tomme målet. Sandefjordspillerne protesterer heftig og vil ha angrep på keeper Espen Bugge Pettersen.

Hjemmelaget kjører rett fra start og skaffet seg to cornere de første minuttene.

Ett poeng i denne kampen er midtbaneduellen mellom Martin Andresen og den tidligere Brann-spilleren Tommy Knarvik. Begge spillerne har startet sesongen bra.

Sandeford har også tidligere Brann-spiller Eirik Mjelde på benken.

Sæternes på benken
Sæternes har hatt sin beste sesongoppkjøring på lang tid og det var stilt store forventninger til kraft-spissen. Men foreløpig har han skuffet fansen med bare en scoring.

- Jeg anser meg selv som fast på laget. Jeg bryr meg ikke om hvem som er i form eller ikke. Jeg spiller, så får de andre kjempe om den andre plassen, sa Sæternes til iBergen.no etter sin scoring i kampen mot Vålerenga.

Men hvis Memelli overbeviser mot Sandefjord i dag, kan det fort bli flere kamper på benken for Sæternes. For albaneren har gjort det skarpt i sine innhopp og var avgjørende da Brann snudde 0-2 til 2-2 mot Stabæk forrige helg.

Knudsen fra start
Ting tyder også på at Mjelde gjør forandringer på midtbanen i dagens kamp. Martin Knudsen får trolig tillit fra start på bekostning av Charlie Miller og Erik Huseklepp.

Helge Haugen er inne igjen på midtbanen etter Mjeldes «glipp» mot Stabæk.

Brann er uten tap på de åtte siste kampene i Tippeligaen. Sist laget avga alle poengene var borte mot Rosenborg, 16. oktober 2005.

Brann: Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Helge Haugen, Martin Andresen, Petter Vaagan Moen - Robbie Winters, Migen Memelli

Benken: Johan Thorbjørnsern, Erik Huseklepp, Trond Fredrik Ludvigsen, Bengt Sæternes, Charlie Miller, Maynor Zuaso, Christrian Kalvenes

Sandefjord: Espen Bugge Pettersen - Ole Tobiasen, Fredrik Kjølner, Arnar Førsund, Tom Kristoffersen - Samuel Isaksen, Tommy Knarvik, Mikael Andersson, Kari Arkivuo - Fredrik Thorsen, Andreas Tegström.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag