Gå til sidens hovedinnhold

Ny brøler av Breivik

Marit Breivik tabbet seg ut mot Ungarn. Mot Nederland gjorde hun samme feilen igjen.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): NEDERLAND - NORGE 30-30: Da Norge tapte 18-20 for Ungarn, sto Marit Breivik handlingslammet igjen med timeoutkortet i hånden da sluttsignalet lød. Mot Nederland hadde hun muligheten til å redde norsk seier og en viss verdighet, men valgte igjen å la være å bruke timeouten.

- Rakk det ikke
Norge fikk en eventyrlig mulighet til å stjele seieren mot Nederland da vi fikk ballen med under ett minutt igjen å spille. Men anført av Anette Hovind Johansen var det totalkaos i det norske angrepet. To ganger forsøkte man å gå på mål før halvminuttet var gått. Men da Hovind Johansen fyrte løs 18 sekunder før slutt, ga man Nederland en mulighet til å score helt på slutten. Breivik sto nok en gang igjen med timeoutkortet i hånden.

- Jeg rakk det ikke. Frikastet ble veldig kjapt tatt, forklarer Breivik.

TV 2s håndballekspert Kjersti Grini skjønner ikke at det ikke var mulig å få tatt timeout.

- Timeouten bør tas når det står igjen 45 sekunder, og i hvert fall når vi får det frikastet. Det er helt tydelig at det er mye usikkerhet om hva som skal skje, og da bør man ta timeout og gjøre en siste avtale, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hovind Johansens ansvar
Hovind Johansen vet godt at hun ikke skal skyte når det står igjen så mye tid av kampen.

- Jeg tror det er like før klokken går. Det er for dårlig å ikke ha kontroll på det, forklarer hun og mener hun burde blitt informert om hvor mye tid det var igjen.

Grini mener uansett at det ikke er andres oppgave å holde Hovind Johansen informert om tiden.

- Det ansvaret må Anette ta selv. Men det har med manglende rutine å gjøre. Anette har ikke hatt en sentral og avgjørende rolle på landslaget, og har heller ikke den rollen i GOG, hvor hun spiller klubbhåndball til daglig. Det er noe en må lære seg, og jeg tror denne opplevelsen her lærer Anette at neste gang så kikker hun opp på klokken, sier den tidligere landslagskapteinen.

- Taper muligheten
Breivik vil ikke ha noen heksejakt etter Hovind Johansen og er enig med Grini i at det går på rutine, men innrømmer at det ikke var spesielt smart av GOG-spilleren å fyre løs og gi Nederland en ny mulighet.

- Det var ikke taktisk fornuftig opptreden, sier Breivik til TV 2 Nettavisen.

TV 2s andre håndballekspert, Bent Svele, mener hovedansvaret for at det ikke ble norsk seier ligger på benken.

- Vi taper en mulighet til å få to poeng ved ikke å ta den timeouten, sier han.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin