Ny City-nedtur

Foto: Janek Skarzynski (AFP)

Englands mest ambisiøse lag går fra den ene skuffelsen til den andre.

05.11.10 08:59

Etter et ydmykende 0-3-nederlag hjemme for Arsenal, etterfulgt av et kanskje enda verre 1-2-tap for Wolverhampton i Premier League, var Manchester City pent nødt til å ta tre poeng mot Lech Poznan i Europa League for å rette opp noe av inntrykket den siste tiden.

Det gikk ikke helt som planlagt.

Store utskiftninger
Rett nok startet City med et voldsomt kjør mot det polske buret, og burde scoret opp til flere ganger i løpet av det første kvarteret.

Men hjemmelaget klarte å holde unna, og en halv time ut i matchen utnyttet Dimitrije Injac et rotete borteforsvar. Gjestene klarte nemlig ikke å klarere det som så ut til å være et harmløst innlegg, og Injac fikk til slutt sendt ballen forbi Shay Given, som var Citys sisteskanse for dagen, med et godt langskudd.

City-sjef Roberto Mancini hadde byttet ut hele åtte spillere fra 1-2-tapet for Wolves sist helg, men sendte innpå David Silva i pausen for å erstatte Shaun Wright-Phillips.

Byttet ga raskt uttelling: Seks minutter ut i andre omgang slo nevnte Silva et hjørnespark, og Emmanuel Adebayor dunket inn utligningen på andre forsøk.

Det hele så ut til å gå mot poengdeling, men fire minutter før slutt måtte engelskmennene strekke hendene i været.

Juventus på vei ut
Dedryck Boyata forsøkte å klarere et innlegg, men fikk bare headet ballen i hodet på Manuel Arboleda, som dermed på heldig vis kunne juble over ledermålet.

På overtid fjernet Mateusz Mozden all tvil ved å sette inn 3-1 med et utsøkt langskudd, og lot dermed Manchester City gå slukøret av banen for tredje kamp på rad.

Engelskmennene er likevel favoritter til å ta seg videre fra det innledende gruppespillet, med sju poeng på sine fire første kamper.

Det er like mange poeng som torsdagens motstandere Lech Poznan, som leder gruppa med bedre målforskjell enn City.

Juventus spilte sin fjerde uavgjorte kamp av fire mulige da de ble holdt til 0-0 mot Salzburg hjemme på Olympiastadion i Torino, og står dermed med fire poeng på sine fire kamper.

Salzburg ligger på bunn i gruppe A med to poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.