Avgjørelsen i dopingsaken mot Alberto Contador er nok en gang utsatt. Årsaken er medieoppstyret i kjølvannet av noen uttalelser fra RadioShack-eier Flavio Becca.

Italieneren sådde tvil om Saxo Banks intensjoner med treningssamlingen de hadde i Israel. En av dommerne i CAS, som skal dømme eller frikjenne Contador, er nemlig fra Israel.

CAS skriver i en pressemelding at begge parter fikk komme med innvendinger mot sammensetningen av panelet, men ingen hadde noe å si.

Videre skriver de at oppstyret har gjort at avgjørelsen vil drøye til slutten av januar. Opprinnelig skulle avgjørelsen kommet denne uken.

- Ingen overraskelse
En av dem som begynner å bli lei av utsettelsene er Eurosports sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg.

- Dette er ingen overraskelse. Jeg har egentlig gitt litt opp å følge med, jeg venter bare på svaret. Det er mulig Conador er skyldig, men jeg synes litt synd på han. Dette trekker jo voldsomt ut. Det er på tide med en avgjørelse nå, sier Stoltenberg til procycling.no.

Beskyldningene om baktanker ved å dra på samling til Israel vil ikke Stoltenberg være med på.

- Andre får spekulere i hvorfor de var i Israel. Det har jeg ingen mening om. Nå må de kjøre saken, uten å bry seg om hva som koker i mediene. Et rettsapparat skal jo ikke påvirkes av mediene.

- Så du føler det blir vel mange konspirasjonsteorier?

- Ja, dette blir i overkant. Man kommer jo ikke utenom at dette er en stor sak. Men med mindre det er nye opplysninger på bordet, så må de bare kjøre saken. De kan ikke bry seg om hva mediene konspirerer om.

Vil ha avgjørelse før storrittene
Sykkelsesongen starter i disse dager med Tour Down Under i Australia. I februar er Stoltenberg i gang med Tour of Qatar på Eurosport, og i mars begynner sesongen skikkelig med brosteinsritt og Paris-Nice.

Stoltenberg vil ha en avgjørelse før storrittene kommer.

- Nå begynner jo sesongen snart i Europa også. Jeg håper denne saken er ute av verden før de store rittene kommer.

-