RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dansk seier i Sveits, Porte viste muskler


Richie Porte dominerer i Sveits. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP / NTB scanpix
Richie Porte dominerer i Sveits. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.

Det ble utbryternes dag på den 186 kilometer lange etappen fra Fiesch til Gommiswald. En gruppe på seks ryttere lå lenge i front, og på de siste kilometerne hadde Sunweb-rytter Kragh Andersen mest krefter.

Dansken kom alene til mål og kunne juble for karrierens første store seier.

– Dette føles uvirkelig. Jeg hadde ikke ventet dette da jeg våknet i dag tidlig. Jeg er kjempeglad og takknemlig for at laget ga meg muligheten til å gå i brudd. Det var en lettelse at jeg vant, sa seierherren etter målgang.

– Jeg måtte grave dypt på slutten. Heldigvis hadde jeg gode bein. Hele dagen var kjempehard, og dette var egentlig ingen etappe for meg, tilføyde han.

Katusha-rytter Nathan Haas fulgte nærmest den glade dansken, mens den spanske Bahrain-Merida-rytteren Gorka Izagirre ble tredjemann.

Sammenlagtleder Richie Porte viste i den siste korte stigningen før mål at han mener alvor i årets Tour de Suisse. Australieren satte opp et drepende tempo ingen av de øvrige sammenlagtkandidatene klarte å kopiere.

I mål var BMC-stjernen nummer fire. Feltet med de øvrige kanonene fulgte 12 sekunder deretter.

Porte økte dermed ledelsen sammenlagt til 32 sekunder. Nærmest følger fortsatt nederlandske Wilco Kelderman.

Søren Kragh Andersen tok for øvrig den andre danske etappeseieren i årets Tour de Suisse torsdag. På den fjerde etappen gikk Christopher Juul-Jensen solo mot slutten og tok en meget sterk seier.

Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen var aldri i nærheten av å kunne være med i seierskampen torsdag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere