Gå til sidens hovedinnhold

Ny Diamond League-triumf for Ingebrigtsen

To uker etter OL-gullet i Tokyo stormet Jakob Ingebrigtsen (20) inn til norsk rekord og nok en seier under Diamond League-stevnet i Eugene i Oregon.

Sammen med storebror Filip stilte Jakob til start for første gang siden OL-gullet på 1500 meter i Tokyo. Denne gangen på distansen én engelsk mil - 1609 meter.

I amerikanske Eugene var det Jakob som nok en gang kunne juble for seier etter å ha løpt inn til ny norsk rekord på distansen med tiden 3.47,24. Tidligere hadde Filip den med 3.49,60.

- Han er helt ustoppelig for tiden, Jakob Ingebrigtsen. Han er hele tiden på jakt etter en ny seier, en ny topptid, en ny rekord. Det er han også her like etter OL-gullet, utbrøt NRK-kommentator Jann Post da Ingebrigtsen skapte luke til Stewart McSweyn på den siste runden.

- Det kostet

Jakob er naturligvis fornøyd med seieren, men til NRK forteller han at det føltes som et mye tyngre løp enn vanlig.

– Det har vært to ganske tøffe uker, jeg var langt nede da jeg kom tilbake til Norge, både fysisk og mentalt. Det kostet, det i Tokyo, ettersom det var så viktig og det var så stort. Det å spisse formen og få en sånn utladning som jeg gjorde der, det koster, sier 20-åringen til NRK.

– Jeg vet at jeg er i bra form, det er ikke så lenge siden jeg sprang. Samtidig var det en utladning der om har kostet mye, så jeg har bare prøvd å restituere meg etter det. Jeg har hatt et par hadde økter på konkurransefart og prøvd å hente meg for å være i stand til å gjøre mitt beste her i dag. Det føler jeg at jeg fikk veldig bra til, så jeg er fornøyd med det jeg har gjort, fortsetter han.

Fornøyd Filip

Storebror Filip endte som nummer åtte i Eugene med tiden 3.52,97. Han roser Jakobs løp.

– Det er rått å se Jakob. Det er imponerende å se ham springe 3.47 etter OL, han har hatt noen runge uker siden han kom hjem, sier Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Samtidig er han fornøyd med eget løp og følte at kroppen fungerte som den skal.

– For min del føltes det veldig bra. Jeg har mye å gå på underveis, men kommer aldri forbi. Jeg ligger perfekt med 600 meter igjen, bak Cheruiyot, men så bremser og bremser han. Jeg får mange bråstopp og blir liggende og stampe. Det var dårlig taktisk løp, men kroppen fungerer veldig bra plutselig, fortsetter Filip.

Les også: Warholm gikk til angrep på rivalen. Nå har han endret mening: - Det eksploderte

Rolig start - så slo Jakob til

McSweyn fra Australia ble til slutt nummer to, mens rivalen Timothy Cheruiyot løp inn til tredjeplass.

Ikke uventet åpnet Jakob rolig og la seg bak i feltet i første del av løpet, før han etter hvert avanserte gradvis i feltet. Etter 800 meter lå han som nummer tre.

Med drøye 300 meter igjen var imidlertid Ingebrigtsen forbi McSweyn, før han dro i fra. På oppløpet hadde nordmannen full kontroll og løp inn til norsk rekord.

Eugene er neste års VM-vert i friidrett.