Ny dopingsak ryster tour-lag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Men BMC Racing Team hevder at de ikke vet hvem soigneuren er.

30.06.11 14:25

Onsdag skrev Het Nieuwsblad at Wim Vansevenant, tidligere proffsyklist som ble lanterne rouge (sisteplass sammenlagt i Tour de France) tre år (2006-2008) på rad, var mistenkt for å ha smuglet inn store mengder doping.

Belgieren innrømmet litt senere at produktet (TB 500) var til eget forbruk og hevdet at det ikke var til hans arbeidsgiver, som VIP-guide, Omega Pharma-Lotto.

Torsdag kan avisen, for andre dag på rad, fortelle om ny dopingsak.

Eget bruk - igjen?
Denne gangen dreier det deg om en BMC-soigneur ((hjelper som tar seg av rytterne før, under og etter ritt, vår.anm.), ved navn «Sven S.».

Han ble arrestert mandag etter en langtidsetterforskning over 18 måneder. Flere medier hevder at pakken «Sven S.» mottok på flyplassen i Brussel for nesten to år siden inneholdt 200 doser med EPO.

Mannen i 30-årene, som lenge har vært aktiv i sykkelsporten, hevder at det var til eget bruk.

BMC Racing Team-ledelsen, hvor også Alexander Kristoff står på lønningslisten, nedtoner det hele.

Var med for to uker siden
cyclingnews.com skriver at den belgiske sportsdirektøren John Lelangue ikke vil kommentere saken, mens teammanager Jim Ochowicz hevder han ikke vet hvem «Sven S.» er.

- Deltids-soigneur for oss? Hans navn er ikke kjent for meg. Jeg vet ingenting om den arrestasjonen, sier Ochowicz

En av lagets ryttere, Greg van Avermaet, er litt mer åpen.

«Sven S»? Ja, det høres kjent ut. Jeg tror ikke han arbeider for BMC lenger. Jeg har aldri sett ham på noen ritt, sier van Avermaet.

Kjent eller ikke, BMCs offisielle webside har nevnt den belgiske soigneuren Sven Schoutteten i forbindelse med endagsklassikerne Giro della Toscana (19. juni) og Skoda Velothon i Berlin (22. mai). I sistnevnte ritt var Lelangue sportsdirektør og van Avermaet en av lagets åtte ryttere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.