Ny drakt for Nordhaug til Tour de France

Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Antrekket du ser på bildet skal han ikke sykle i.

24.06.13 17:10

Blanco Pro Cycling Team var Lars Petter Nordhaugs lag. Fra og med mandag har laget skiftet drakt og navn. Fra da av heter nordmannens lag Belkin Pro Cycling Team.

Les også: Nordhaug får ny hovedsponsor

- Med 19 seirer og ny hovedsponsor er 2013 i ferd med å bli et drømmeår for oss, forteller manager for laget Richard Plugge.

Inn med grønt
Det betyr at lagets svarte, blå og hvite drakt ikke blir å finne i feltet lenger. I Tour de France er drakta grønn, svart og hvit.

- Vi har funnet en fantastisk sponsor. Vi har de samme verdiene. Både laget og sponsoren vil vinne, men vi er også opptatt av å vinne på den riktige måten, forteller Plugge til lagets hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Belkin Pro Cycling Team/Skjermdump

Fra Rabobank til Belkin
Da Nordhaug signerte for laget i fjor sommer trodde han at han ville sykle for Rabobank. Den nederlandske sponsoren trakk seg samme høst fordi den hadde mistet tilliten til sykkelsporten.

Dermed har Nordhaug og de andre rytterne på Belkin Pro Cycling Team hele sesongen syklet i uvisshet. I kulissene har støtteapparatet jobbet for å få på plass en ny sponsor, og med Belkin lyktes de.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Les også: Lever på lånt tid

- Jeg har fra dag én trodd at sjefene kom til å finne en ny sponsor. Derfor har jeg bare konsentrert meg om å trene og sykle ritt. Det ville vært urovekkende om vi ikke hadde hatt en ny hovedsponsor før touren, men nå er heldigvis ikke det tilfelle, sier Bauke Mollema.

Hovedsponsor ut 2015
Mollema er Nordhaugs kaptein i Tour de France. Nederlenderen viste god form i Sveits rundt, som var den siste testen i verdenstouren før treukersrittet. Der vant han, med god hjelp fra Nordhaug, fjelletappen til Crans-Montana.

Les også: Nordhaug dro kompis til seier

Belkin vil være hovedsponsor ut 2015. Det betyr at rytterne i laget skulle være sikret å fortsette i laget ut egne kontrakter. Den 29 år gamle nordmannen i laget har kontrakt ut 2014.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Belkin Pro Cycling Team/Twitter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.