RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ny etterforskning av sex-skandale

Sist oppdatert:
Etterforskningen av sex-skandalen der tre svenske hockeystjerner var innblandet, skal tas opp igjen på nytt.

Etterforskningen etter at Andreas Lilja, Kristian Huselius og Henrik Tallinder ble anmeldt for voldtekt, ble ifølge Expressen avsluttet allerede etter én dag. Utfallet var at man ikke anså at det fantes noen bevis for lovbrudd.

Nå har overanklageren Birgit Thunved i Gøteborg gransket hendelsen nøyere, og hun mener det er behov for en mer grunnleggende gjennomgang. Derfor gjenopptas etterforskningen med "sexuell utnytting" som lovbruddskategori.

I sin beslutning peker Birgit Thunved på at kvinnen som anmeldte spillerne bare ble avhørt en gang. Thunved mener også at flere personer bør avhøres.

- Til nå har det ikke kommet frem at vold eller trusler om vold ble brukt i situasjonen. Isteden er det muligens slik at kvinnen var i en hjelpeløs tilstand, og at en eller flere av gjerningsmennene utnyttet dette, sier advokat Peter Broberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere