Warholm spurtet inn på tiden 46,87 under søndagens Diamond League-stevne i Stockholm. Dermed slo han sin egen europeiske rekord på 46,92.

Det er også tidenes nest raskeste løp på 400 meter hekk.

- Jeg er stolt, veldig stolt. Jeg og treneren har jobbet veldig hardt. Jeg er veldig stolt over å oppnå dette, sier Warholm til NRK.

Hektet på oppløpet

Til tross for den solide tiden, var det likevel ikke et helt perfekt løp av nordmannen.

Trolig røk verdensrekorden for Warholm da han kom borti den siste hekken på oppløpet.

- Da jeg traff den siste hekken så tenkte jeg at det var kjørt, men da jeg så 46,87 så var det stort for meg. Jeg er veldig stolt, forteller Warholm.

Han imponerte også NRKs kommentatorer.

- Det er ikke et feilfritt løp når han setter europarekord og personlig rekord - ni hundredeler bak verdensrekorden som har stått i 28 år, kommenterte Jann Post på NRK.

- Kanskje var det en liten touch unna verdensrekorden, men uansett var det en av de råeste friidrettsprestasjonene gjort av en nordmann noensinne. Dette er helt borti natta, uttalte Post som fikk støtte av olympisk mester Vebjørn Rodal.

Nordmannen var for øvrig i en egen klasse i forhold til konkurrentene i Stockholm. Franske Wilfried Happio ble nummer to med tiden 49,14, mens Ludby Vaillant ble nummer tre med 49,18.

Jaktet rekorden

Det var aldri noen tvil om at verdensrekorden til Kevin Young på 46,78 fra 1992 var det store målet for Warholm i Stockholm søndag ettermiddag.

Nordmannen viste kanonform i Monaco tidligere i måneden da han løp inn på tiden 47,10 og før søndagens løp var det flere som hadde tro på at Warholm kunne utfordre Youngs rekord.

Værmeldingen som viste noe vind på Olympiastadion i Stockholm skapte imidlertid noe usikkerhet.

Warholm som tidlig vanlig løper i bane sju, valgte denne gangen bane åtte. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal tror nordmannen gjorde dette nettopp for å skjerme seg mot eventuell vind og for at svingene skulle bli litt mindre krappe.

- Et kalkulert og smart grep, uttalte Rodal på NRK før løpet.

Det holdt imidlertid akkurat ikke for en ny verdensrekord, men Warholm leverte nok et fantastisk løp i Stockholm.