Gå til sidens hovedinnhold

Ny europeisk rekord for Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen feide all motstand til side og løp inn til ny europeisk rekord på 5000 meter.

Se Jakob Ingebrigtsen storme inn til ny europeisk rekord:

Jakob Ingebrigtsen løp inn på den imponerende tiden 12.48,45 og vant under Diamond League-stevnet i Firenze torsdag kveld.

- Det er helt fantastisk. Det er mye hardt arbeid som ligger bak. Det er den første 5000 meteren på to år, så man vet liksom aldri helt hvor man ligger. Samtidig har jeg løpt veldig fort på trening, og jeg vet at jeg er bedre egnet for 5000 nå enn jeg har vært. Det er litt ekstra å få det ut i konkurranse enn å bare gjøre det på trening, sier Ingebrigtsen til NRK.

20-åringen mener han gjennom torsdagens kanonløp har befestet en plass blant verdens beste løpere på distansen.

- Det er mye som skal klaffe og man må ha litt flaks. Jeg fikk god hjelp av de andre i løpet. Jeg visste at hvis jeg var i stand til å vinne dette løpet, er jeg en av verdens beste løpere på 5000, og det er ganske kult, sier Ingebrigtsen.

- Ikke sett maken

NRK-kommentator Jann Post var svært begeistret over prestasjonen da Ingebrigtsen stormet mot mål.

- Det er en av de største utholdenhetsprestasjonene gjort av en nordmann noensinne. Han leverer noe vi ikke har sett maken til av en norsk løper uttalte Jann Post på NRK.

Også olympisk mester på 800-meter Vebjørn Rodal er svært imponert.

- Et herlig løp, god veldisponert og taktisk smart løp, sa Rodal.

Løpet er også det raskeste som er gjort i år. 12.49,71 var den gamle europeiske rekorden og ble holdt av belgieren Mohammed Mourhit.

Hagos Gebrhiwet fra Etiopia ble nummer to med 12.49,02, mens Mohammed Ahmed tok tredjeplassen på tiden 12.50,12 i Firenze.

Henrik brøt

I det sterke feltet la Jakob Ingebrigtsen seg midt i under de første rundene, mens bror Henrik la seg på halen av feltet. Ved omkring 1200 meter måtte han slippe, og etter 2600 meter brøt han løpet.

Jakob fikk noen meter opp til tetgruppa litt over halvveis ut i løpet, men hentet seg inn igjen. Derfra og ut så han pigg ut, og på siste runde passerte han Hagos Gebrhiwet og de andre. Joshua Cheptegei, som innehar verdensrekorden på 12.35,36, ble kun nummer seks.

Den siste runden løp Jakob Ingebrigtsen på 55,65 sekunder.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk