RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny fin kveld for Rune Wiig

Sist oppdatert:
Mangeårig champion på Forus Rune Wiig jakter nye seire i kveld. Her vurderer han kveldens sjanser.

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Forus.

Her finner du våre tips til V5B.

Rune Wiig er fortsatt sjef på Forus Travbane. Hittil i år har den mangeårige championen vunnet dobbelt så mange løp som Åsbjørn Tengsareid. Med det brede materiellet Wiig forvalter, har han gode muligheter til å runde tredve seire på hjemmebane ikveld.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

5 Flytvinn (1. løp) vant med innlagt galopp sist. Uten tull kan han holde unna for 6 Bjørkespik som står tjue meter bak.

-5 Flytvinn var veldig bra sist og utvikler seg hele tiden. Tidsmessig skal han kunne ned på 34.0-tallet og med det skal han ha en bra trippelmulighet og kan også vinne, kommenterer Wiig.

Voltestart er et stort minus for 3 One Hot Minute (2. løp/V5a-1). Selskapet skremmer derimot ikke, så skulle den kapable Running Sea-sønnen holde seg på beina, runder han disse.

-Jeg er veldig usikker på startmetoden for 3 One Hot Minute. Det er stor galoppfare på volte og jeg vil bare kalle ham en outsider, selv om han møter billig lag. Hvis han skulle stable beina riktig fra start, skal han selvfølgelig regnes, forteller Rune Wiig.

Formen er på topp for 7 Haga Trygg (3. løp/V5a-2), noe to strake seire vitner om.

-Jeg har kjørt 7 Haga Trygg tidligere og det er en brukbar hest. Han er lynkjapp ut og jeg kommer til å kjøre litt fra start for å se om jeg kommer foran. Det skal være en fin vinnersjanse igjen hvis han holder seg på beina, uttaler Wiig som har vunnet med åtteåringen før.

Bankerkandidat
Dagens beste mulighet kommer med 3 Tronjatrym som ser ut til å bli en ny slager i regi Kjell Håkonsen. Nå er det autodebut, og det er alltid et uromoment, men normalt står Jærvsøfaks-sønnen ubeseiret også etter 5. løp/V5a-4/V5b-1.

-3 Tronjatrym har vært veldig bra og det er normalt bare en galopp som står i veien for en ny seier. Sjansen er til stede for at han kan galoppere bak bilen, og Kjell tar avgjørelsen om vi skal ta en startvognprøve med ham. Spillerne får eventuelt følge med på Rikstoto Direkte. Han er min aller beste sjanse for dagen og jeg skjønner dem som spiller ham banker, uttaler Forus` mestseirende kusk.

Ingen stayer
Stayerdistanse er kanskje ikke 7 Brave Man`s (6. løp/V5a-5/V5b-2) yndlingsmelodi, men fra springspor skal ikke Håkonsens seiersmaskin ha noen problemer med å ta teten.

-Sporet er bra, men han ruser uansett i vei og da kan det bli tøft å holde i 2510 meter. Formen er nok fortsatt bra siden Kjell sender ham ut igjen nå, men det er mest sannsynlig med en trippelplassering i dag, vi slår neppe 5 Against the Sun, opplyser Wiig.

7 Baxter (7. løp/V5b-3) gikk 17.5/2100 meter sist og skal holde et stykke mot disse konkurrentene, men Rune er redd 1 Lantern og 6 The Crown blir for gode.

-Hesten min er i stadig utvikling og gikk et bra løp sist. Likevel blir det for tøft å ta de to treåringene på strek, de vet jeg er gode. En trippelplassering er innen rekkevidde, hvis det ikke blir for store trafikkproblemer underveis, kommenterer Wiig.

Leder fra start til mål?
Rikstotohesten 5 Pantaleone (8. løp(V5b-4/DD-1) har vært ute i hardere selskap enn han møter i dag. Her snakker vi om nok en fin vinnersjanse for Rune Wiig.

-Forutsetningene er fine for 5 Pantaleone i dag. Han har et greit løp på papiret, er rask fra start og har en god sjanse på tetposisjonen. Hvis vi kommer oss dit, stiger sjansene og vi kan lede helt hjem, håper Rune.

4 The Sea (9. løp/V5b-5/DD-2) innledet karrieren med tre seire, men med økende grunnlag er det ikke like enkelt å rade opp. Likevel har ikke vallaken prestert noen dårlige løp og han vokser med oppgavene. I dag blir han favoritt og trener og kusk Rune Wiig er ikke uenig med spillerne.

-Han gikk et veldig fint løp i Drammen etter galopp sist og hesten utvikler seg hele tiden. At han er favoritt, synes jeg er helt greit, selv om jeg har respekt til 2 Thai Possessed. Han er normalt ganske travsikker og gjør gode løp hele tiden. Hører hjemme på bongene, forteller Wiig om stallhesten.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere