*Nettavisen* Sport.

Ny flyvemaskin fra Tjomsland

Foto: hesteguiden.com

Valley High imponerte storveis i debuten og blir vår lunsjbanker på Forus tirsdag,

27.12.11 09:42

Tirsdag er det lunsjtrav på Forus som forrett til en svært spennende V75-omgang på Momarken. Lunsjtravet på Forus har som vanlig innleveringsfrist kl 13.37.

Bankeren i denne lunsjomgangen fant vi i V5-3. 4 Valley High gikk det fryktelige rapporter før løpene sist og det viste seg å stemme helt til fulle. Han vekslet tempo som han aldri hadde gjort noe annet og de siste 500 metrene luktet det svidd av. Med de fartsressursene ex-yankeen viste sist, så bærer det trolig rett til tet her. Fra tet så taper han ikke dette løpet selv om han møter par fine hester. Da tenker først og fremst på 7 Pan D.K g 8 Invictus (blir en bra hest, men ennå litt tidlig selv om han satt fast med alt igjen sist).Vi stoler påTjomsland i V5-3.
Vår rangering V5A-3 A: 4 B: 7-8 C: 9-12-3 D: 6-10-11-1-5-2

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

V5A-1 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
2 Conrads On Line spinner til tet og kusken bestemmer selv taktikk og det blir tet eller lederrygg. Klart best med rygg over full distanse, men formen er helt på toppnå. 3 Gigant Nico er nok en mulig tet hest hvis Rune Wiig er den første frem til stallkompisen og fra tet så er vinnersjansen fin for han er i sitt livs form. 7 Løb Cowboyland er interessant da han er strøket inn et spor. Hvis Åsbjørn Tengsareid klinker til fra start så skal han normalt hente en lengde på Gigant Nico og da kan han være tethest. Fra tet så bør han vinne, men hesten holder usikker form.

8 John Paul`S Legacy har vært en skuffelse etter han ble kjøpt fra USA for denne hesten skulle jo kunne ta tet fra alle spor eller sitte sist og speede inn til seier. Vi vet hesten kan, men han må begynne å vise det før vi har for mye tro. 5 Peter Lugar mener jeg er en klassehest, men skader har ødelagt årets sesong.
Vår rangering V5A-1: A: 2 B: 3-7-8-5 C: 4 D:1

V5A-2 - Kaldblodshester. 2040 meter autostart.
3 Nimo virker bare finere å finere hjemme i trening hos Geir Mikkelsen. Spikeld-sønnen virker faktisk som han har blitt mye mer voksen både i kroppen og psykisk. Dette løpet vinner han hvis han går feilfritt, men til tider har Spikeld-sønnen gjort det vanskelig for seg selv med å galoppere. 6 Horgen Yx holder usikker form da han var syk i sin siste start. Er han tilbake der han skal være så er han seiersaktuell. 5 Pimax kommer ut etter en pause og trenger nok løp i kroppen selv om han har fått noen hurtigarbeid. Han må dessuten fungere mye bedre enn før pausen for å vinne. 7 Sylv Spika holder sin strålende form. Aktuell hvis det klaffer.
Vår rangering V5A-2 A: 3 B: 6-5-7 C: 8-9-2 D:10-4-1

V5A-4 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
8 Black Credit blir stor favoritt etter en imponerende seier etter pause sist, men nå skal det sies at det ble helt perfekt med rygg til oppløpet og han speedet inn til seier. Nå står hesten i et dårlig spor. Hesten kan vinne, men det kan fort bli langt frem hvis det ikke blir tempo. 5 Alfi Prelong R.R er en mulig tethest og formen er brukbar. Kan vinne hvis hun ikke får noe press underveis. 2 Onlymede er bedre enn raden, men er ikke alltid like enkel i aksjonen. Fungerer han som best kan han vinne. 12 O`Flying avsluttet fint sist og virker litt på gang, kan skrelle med klaff.

11 Oddset Hæstak kommer ut i ny regi og kan være aktuell fordi dette er egentlig en fin traver. Trenger muligens løp før formen er der. 9 Come Pete har fin form og han fortjener virkelig en seier, kommer den denne gangen? 4 Voukefalas er meget hurtig bak bilen og sist gjorde han en meget sterk opphenting. Kan være en superskrell hvis han skulle komme seg foran.
Vår rangering V5A-4: A: 8 B: 5-2-12-11 C: 9-4-10-1 D: 6-3-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5A-5 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
2 Gann Golden er i sitt livs form og har et fint løp på papiret. Ligger an til tidlig tetkjenning her og skal ha en fin vinnersjanse selv om han kanskje er enda bedre med ryggløp og da kunne bruke speeden sin tilslutt. 1 Made By Lendalund er sikret et fint løp og formen virker brukbar. Kan vinne hvis det klaffer. 8 Digital Program er ustabil, men han er helt avhengig av rygg og så bruke speeden sin max siste 200-300m. Får han dette scenarioet så er han aktuell.

3 Shanti`s Lorentz K galopperte seg tidlig bort i debuten for Pål Buer. Den galoppen kom i den sist svingen, og det kunne se ut som om hesten hadde litt spart på det tidspunktet. Står fint til og hesten er flink til å holde farten til mål. 7 Mack Attack S.E er aktuell hvis det blir overpace slik han kan bruke speeden tilslutt.
Vår rangering V5A-5: A: 2 B:1-8-3-7 C: 11-4-6 D:9-5-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.