Ny gresk gudinne i friidrett

Foto: scanpix/AP

Til publikums store glede ble det hjemmeseier på 400 meter hekk for kvinner onsdag kveld. Samtidig utløste det nye dopingspekulasjoner. Les også om de andre OL-friidrettsfinalene her.

26.08.04 08:34

Det har ikke bare vært positive opplevelser for Hellas under dette OL. Dopingskandalen med sprinterne Kostadinos Kenteris og Ekaterini Thanou kastet svarte skygger over gresk friidrett.

Men da Fani Halkia klarte å holde unna for konkurrentene på 400 meter hekk for kvinner, hadde hjemmepublikummet i hvert fall noe å glede seg over. Svært få hadde ventet at Halkia skulle makte å vinne gull på denne distanen, slik at dette var litt av en overraskelse.

Spesielt med tanke på at hun har forbedret seg med fire sekunder på distansen i løpet av året. 25-åringen hadde en pers på 56,40 foran sesongen, og dermed går dopingspekulasjonene allerede høyt - spesielt etter at hun ikke ville ta avstand fra Kenteris og Thanous handlingsmåte i forkant av OL.

Men hun løp i alle fall inn til 52,82, og grekerne jublet vilt på tribunen etter at hun hadde passert målstreken. Rumenske Ionela Tirlea-Manolache tok bronse (53,38), mens ukrainske Tatjana Teretsjuk-Antipova dro i land bronseplassen
(53.44).

Ny OL-rekord
Russiske Olga Kuzenkova satte ny olympisk rekord i slegge for kvinner med et kast på 75,02 meter. Kuzenkova hadde for øvrig også den gamle på 73,21 meter, og den lengden oppnådde hun under kvalifiseringen i Aten.

Begge de to andre medaljevinnerne kom fra Cuba. Yipsi Moreno tok sølv (73,36), mens Yunaika Crawford (73,16) sikret seg bronse

Personlig rekord
På 200 meter for kvinner var det Veronica Campbell fra Jamaica som dro det lengste strået. Hun vant med tiden 22,05 - noe som var ny personlig rekord for henne.

Amerikanske Allyson Felix fra USA tok sølvet (22,18), mens 18-årige Debbie Ferguson fra Bahamas dro i land bronsen med 22,30. Sistnevnte tid er for øvrig ny juniorverdensrekord.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.