*Nettavisen* Sport.

Ny hatkamp for Celtic

Foto: (Reuters/Scanpix)

25 år gammelt juks og vold er gravd opp igjen.

01.10.09 13:19

- Jeg har ikke tilgitt dem.

Ordene tilhører Frank McGarvey - Celtic-spiller på 80-tallet.

Skottene møtte nemlig østerrikske Rapid Wien i cupvinnercupens 2. runde i 1984. Østerrikerne vant 3-1 hjemme, men Celtic snudde til 3-0 i returkampen. Men 4-3-seier sammenlagt skulle ikke holde.

Rapid Wiens Rudi Weinhofer gikk plutselig i bakken. Han hevdet at han ble truffet av en flaske. Det europeiske fotballforbundet beordret dermed en returkamp, på Old Trafford i Manchester, og den vant østerrikerne 1-0. Rasende Celtic-spillerne glemte det aldri. Fansen lot raseriet gå utover Rapid-spillerne. Etter kampen ble Rapid Wiens keeper og også noen utespillere angrepet av Celtic-fans.

Til slutt gikk Rapid uansett helt til cupvinnercupfinalen, der Everton ble for sterke.

(Se 36 sekunder av bråket på dette YouTube-klippet. Saken fortsetter under)

HTML EMBED

- Utrolig
- Jeg kommer først over det som skjedde når de innrømmer sannheten - at de jukset, sier McGarvey videre.

Skotten mener nemlig at det hele var skuespill.

- Ingen har noen gang sett et merke eller sår på hodet hans. Hvis de snakket sant, så ville de vist det til hele verden, sier McGarvey videre.

- Hvordan de kom unna med det er rett og slett utrolig. De var ute, og den eneste måten de kunne komme tilbake på, var å gjøre som de gjorde. Jeg så en artikkel hvor linjemannen den gangen sa at det aldri burde blitt en omkamp, og at Rapid-spillerne oppførte seg dårlig. Men de fikk gjøre som de ville. Keeperen tok et karatespark på Tommy Burns, og en annen av spillerne knocket Tommy med et slag også, fortsetter han.

(Se flaskekastingen i dette 30-sek. YouTube-klippet. Saken fortsetter under)

HTML EMBED

Torsdag møtes lagene igjen. I Europa League. Og oppkjøringen til kampen har stort sett handlet om episoden for 25 år siden. Den nåværende Rapid Wien-treneren, Peter Pacult, scoret også kampens eneste mål i den omtalte kampen på Old Trafford.

- Nå begynner alt dette snakket om det som skjedde i 1984 å irritere meg, sa Pacult på en pressekonferanse tidligere i uka.

- Man kan uansett ikke forandre på noe som skjedde for 25 år siden, la han til.

ENKELT:Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Han glemmer det aldri
Celtic-manager Tony Mowbray har også forsøkt å dempe Celtic-ropene om hevn. Han innrømmer imidlertid at den ene av trenerne hans, Peter Grant, som spilte kampene for 25 år siden, har vanskelig for å legge det til side.

- Han stopper aldri å snakke om det. Han mener at det var en masse urettferdighet involvert, men dette skal ikke påvirke oss, sier han.

Følg utviklingen i Celtic-Rapid Wien og alle de andre Europa League-kampene i Nettavisens livesystem fra kl. 19.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag