RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nick Laham (Getty Images)

Ny hodepine for Crosby

Sist oppdatert:
NHLs største superstjerne ute på ubestemt tid

Sidney Croby må ta en ny pause fra hockeyen. Hodeskadene som han ble påført for snart ett år siden plager fortsatt Pittsburgh-stjernen.

Etter et ti måneder langt avbrekk gjorde 24-åringen comeback for Pittsburgh Penguins tidligere i høst. Men etter åtte kamper er det nå midlertidig stopp.

Under trening denne helgen, fikk Crosby på ny symptomer på hjernerystelse.

Liker ikke å se på
- Jeg fant ut at det er bedre å være forsiktig og ikke ta noen sjanser. Det er der jeg er nå. Jeg føler meg ikke dårlig. Og jeg liker ikke å være tilskuer. Men jeg må være sikker på at jeg er forsiktig med dette, sier Crosby ifølge TSN .

Crosby beroliger likevel fansen med at han føler seg mye bedre nå enn han gjorde da han pådro seg hodeskaden i januar.

- Det er veldig annerledes nå. Jeg er mye bedre nå enn da jeg måtte takle dette for ti måneder siden, eller hvor lenge det er siden, sier Crosby.

Rakk to mål
I løpet av sine åtte kamper denne høsten rakk Crosby å gjøre to mål og ti assists, og comebacket virket å være en suksess fram til han fikk hodepine etter 3-1-tapet for Boston 5. desember.

Det var ventet at Crosby skulle være tilbake i trening igjen mandag, etter å ha stått over to bortekamper. Men i stedet stod han over treningen og fortalte journalistene som var til stede at han ikke kom til å trene eller spille kamper før han er helt fri for symptomer.

Crosby er NHLs største profil etter at han ledet Penguins til Stanley Cup-seier i 2009. I OL-finalen på hjemmebane i Vancouver i fjor, avgjorde Crosby finalen mot USA.

Kings-trener sparket
En annen som er ute av spill i NHL er LA Kings-trener Terry Murray. Han har nemlig fått sparken. Assistenttrener John Stevens tar over roret midlertidig. Stevens har tidligere trent Philadelphia fra 2006 til 2009 og hadde da faktisk Murray som assistent i deler av den perioden.

Kings har hatt en svak sesong og ikke levert de forventede resultater. Laget ble forsterket foran sesongen og var blant favorittene til Stanley Cup denne sesongen. Istedet for å innfri, ligger de som nummer 12 av 15 lag i den vestlige avdelingen og har fire strake tap.

Kings-direktør Dean Lombardi sier at laget ikke har noe hastverk med å finne en permanent ny trener.

- Vi har ingen tidsfrist nå. Vi ser på alle muligheter, sier han til nhl.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere