*Nettavisen* Sport.

Ny Hønefoss-seier over LSK?

Foto: Morten Hjertø/Scanpix

Det ble seier til Hønefoss sist de møte LSK på Aka Arena. Sjekk dagens tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Ny nedtur for Tottenham
Trav: Seiersmaskiner spilles i V75

Lørdagens tippekupong består av Hønefoss - LSK, sju kamper fra Premier League og fire fra Championship. Vi har satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Hønefoss BK – Lillestrøm
Hønefoss er tilbake i det gode selskap etter å ha vunnet Adeccoligaen forrige sesong. Har fått spennende spillere i Riku Riski og Heiner Mor, men også mistet gamle travere som Lennart Steffensen, Lars Lafton og Thomas Solvoll.

Skademessig ser det veldig bra ut; forsvarsspilleren Vegar Gjermunstad er eneste fravær.

Hønefoss vant hele 5-1 over Sandefjord i generalprøven.

Lillestrøm hadde en skuffende fjorårssesong og endte til slutt på 13. plass. Har forsterket laget med kjente spillere som Petter Vaagan Moen, Johan Andersson, Pálmi Rafn Pálmason, Isak Scheel og Sead Ramovic og må betegnes som en av årets overgangsvinnere.

Arild Sundgot er ute på ubestemt tid, men resten av troppen er friskmeldt til sesongåpningen.

Har prestert ujevnt i treningskampene, men vant 2-0 over Tromsø i generalprøven.

Første runde i Tippeligaen er alltid uforutsigbar, og LSK tapte bortekampen mot Hønefoss sist lagene var i samme divisjon. Vi ser for oss en intens og innsatsfylt kamp, og det kan fort bli en del mål. HB.

2. Stoke - Manchester City
Stoke har møtt tøff motstand i det siste og har måttet se seg slått av Chelsea i serien og Liverpool i FA-cupen. Var nær ved å ta tre sterke bortepoeng mot Tottenham i midtuken, men Spurs utliknet på overtid. Har plassert seg i en klump av seks lag på 36 og 37 poeng midt på tabellen.

Ricardo Fuller (karantene) og Mamady Sidibe (skade) er helt sikkert ute, og det ser ikke ut til at Salif Diao heller rekker kampen.

Troppen: Begovic, Sørensen, Huth, Upson, Shotton, Shawcross, Wilkinson, Wilson, Woodgate, Whelan, Whitehead, Etherington, Pennant, Delap, Palacios, Jones, Jerome, Crouch, Walters.

City gjorde et sterkt comeback mot Chelsea i midtuken og sikret tre verdifulle poeng i gullkampen. Ligger fortsatt ett poeng bak United.

Kaptein Vincent Kompany, som har stått over tre kamper grunnet karantene, håper å rekke dagens kamp, men forsvarskollega Joleon Lescott er ute.

Troppen: Hart, Pantilimon, Richards, Zabaleta, Kompany, Savic, K Toure, Clichy, Kolarov, Johnson, Milner, De Jong, Y Toure, Barry, Pizarro, Nasri, Silva, Aguero, Balotelli, Dzeko, Tevez.

City har vunnet de tre siste innbyrdes.

På en maksdag er Stoke i stand til å ta poeng mot alle lag i serien, og vi ser oss nødt til å gardere. UB.

3. Arsenal - Aston Villa
Arsenal er det store formlaget i serien og står med seks strake trepoengere. Har klatret forbi Tottenham og opp på bronseplass etter 1-0 borte mot Everton i midtuken.

Arsenals skadeliste har skrumpet inn de siste månedene, men fortsatt er spillere som Per Mertesacker og Jack Wilshere ute. Abou Diaby er skadefri, men hviles trolig i dag.

Troppen: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Walcott, Song, Oxlade-Chamberlain, Gervinho, Rosicky, Ramsey, Arteta, Van Persie, Fabianski, Djourou, Benayoun, Chamakh, Santos, Miquel.

Aston Villa har hatt to uker fri etter 1-0-seieren over Fulham. Det var den først trepoengeren på flere uker, og laget ligger ikke høyere enn 15. plass.

Kantspilleren Charles N'Zogbia sliter med et vondt kne, og det er usikkert om han rekker dagens kamp. Darren Bent, Richard Dunne, Fabian Delph og Ciaran Clark er fortsatt på skadelisten.

Troppen: Given, Guzan, Hutton, Lichaj, Collins, Cuellar, Warnock, Baker, Bannan, Petrov, Ireland, Albrighton, Agbonlahor, Heskey, N'Zogbia, Herd, Weimann, Marshall, Johnson, Gardner, Stevens, Delfouneso.

Lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen, og Arsenal har vunnet begge oppgjørene.

Arsenal har spilt bra fotball, men også hatt marginene på sin side i det siste. En dag må seiersrekken bli brutt, men vi tviler på at Aston Villa er laget som fikser den biffen. H.

4. Liverpool – Wigan
Liverpool så ut til å gå mot en trygg seier over Queens Park Rangers i midtuken, men utrolig nok klarte hjemmelaget å snu 0-2 til 3-2 i sluttminuttene. Liverpool ligger på en skuffende på 7. plass, og et lag som Swansea er bare tre poeng bak.

Har pådratt seg en del skader i det siste, og det ser ut til at både Glen Johnson, Craig Bellamy og Charlie Adam må stå over. Fra før er sentrale spillere som Daniel Agger og Lucas på skadelista. Martin Kelly ser derimot ut til å rekke kampen.

Troppen: Reina, Kelly, Carragher, Skrtel, Enrique, Spearing, Gerrard, Henderson, Downing, Carroll, Suarez, Doni, Flanagan, Aurelio, Coates, Shelvey, Rodriguez, Kuyt.

Wigan spilte 1-1 hjemme mot West Bromwich forrige for en uke siden og har 1-3-1 på de siste 5. Ligger nest sist, og det er tre poeng opp til QPR på sikker grunn.

Spissen Hugo Rodallega betegnes som usikker. David Jones og Mike Pollitt viser god fremgang, men denne kampen kommer for tidlig.

Troppen: Al Habsi, Figueroa, Watson, Boyce, Alcaraz, Diame, Caldwell, Moses, Gomez, McCarthy, Di Santo, Stam, McArthur, Lopez, Thomas, Sammon, Maloney, Crusat, Gohouri, McManaman, Beausejour, Kirkland.

De tre siste oppgjørene mellom disse to har endt uavgjort, men vi tror Liverpool er heltente etter kollapsen mot QPR. H.

5. Bolton – Blackburn
Bolton har ikke spilt en hel kamp på to uker grunnet Fabrice Muambas hjertestans. Vant da 2-1 over QPR og ligger tredje sist, to poeng fra sikker grunn.

Foruten Fabrice Muamba er Ricardo Gardner, Stuart Holden, Chung-Yong Lee og Tyrone Mears ute med skader. Joey Riley er usikker.

Troppen: Bogdan, Jaaskelainen, Steinsson, Wheater, Boyata, Knight, Ream, Ricketts, Reo-Coker, Mark Davies, Pratley, Klasnic, Miyaichi, Ngog, Petrov, Eagles, Tuncay, Kevin Davies, Sordell.

Blackburn slo Sunderland 2-0 i midtuken og har tatt sju poeng på de siste tre kampene. Har nå en margin på fem poeng ned til nedrykk.

Vince Grella er fortsatt ute for Blackburn, mens Gael Givet betegnes som usikker.

Troppen: Robinson, Orr, Dann, Givet, Hanley, Lowe, Martin Olsson, Pedersen, Petrovic, Nzonzi, Hoilett, Dunn, Yakubu, Formica, Modeste, Goodwillie, Marcus Olsson, Rochina, Vukcevic, Henley, Bunn.

Bolton vant det omvendte møtet i desember 2-1.

Fabrice Muambas hjertestans kommer til å prege denne kampen, og det er ikke umulig at enkelte Bolton-spillere har hodet andre steder enn på banen. Vi mener også at Blackburn er det beste laget og setter en sjanseartet B.

6. Swansea – Everton
Swansea slo Fulham hele 3-0 for en uke siden og har full pott på de siste tre kampene. Ligger på åttendeplass, bare tre poeng bak Liverpool.

Den viktige forsvarsspilleren Ashley Williams var slått ut av sykdom forrige kamp, men er trolig tilbake i startelleveren i dag. Nathan Dyer soner fortsatt karantene, noe som innebærer at Wayne Routledge fortsetter som høyrekant.

Troppen: Vorm, Williams, Taylor, Caulker, Tate, Britton, Graham, Sinclair, Routledge, Monk, McEachran, Lita, Moore, Bessone, Rangel, Situ, Allen, Tremmel, Gower, Richards, Sigurdsson, Obeng.

Everton måtte se seg slått 0-1 av Arsenal på hjemmebane i midtuken og ligger plassert midt på tabellen.

Darron Gibson har måttet stå over de fire siste kampene, men er trolig med igjen i dag. Midtbanekollegaen Jack Rodwell og Seamus Coleman er fortsatt ute med skader.

Troppen: Howard, Mucha, Neville, Hibbert, Distin, Jagielka, Heitinga, Baines, Cahill, Drenthe, Fellaini, Pienaar, Osman, Barkley, Gueye, Jelavic, Stracqualursi, Anichebe, Vellios, Gibson, McFadden.

Everton vant det motsatte møtet 1-0 i desember.

Swansea har fått en fantastisk selvtillit, og vet at de kan slå hvem som helst i serien. For waliserne er hver kamp og seier en fest. Formsvake Everton har lite å kjempe for i serien og møter Sunderland i FA-cupen allerede om tre dager. FA-cupen har nok høyest prioritert for Liverpool-klubben om dagen, og det bidrar til avgjørelsen om å krysse av for H.

7. Norwich – Wolverhampton
Norwich er inne i en svak periode etter mange gode resultater etter nyttår. Tapte 0-1 for Newcastle for en uke siden og har bare tatt ett poeng på de siste fire.

Marc Tierney, Declan Rudd og Daniel Ayala og er tilbake i trening, men rekker ikke dette oppgjøret. James Vaughan er også ute.

Troppen: Ruddy, Naughton, Ward, Whitbread, Drury, Hoolahan, Elliott, Bennett, Pilkington, Martin, Howson, Holt, Fox, Surman, Morison, Steer, Johnson, Crofts, Jackson.

Wolverhampton er i enda svakere form og står med ett poeng og 19 baklengs på de siste fem kampene. Ligger sist i ligaen, tre poeng bak QPR på sikker plass.

Wolves sliter med fravær på flere sentrale spillere til denne kampen. Ronald Zubar soner karantene etter det røde kortet han pådro seg i 0-5-tapet for Manchester City sist. På midtbanen er David Davis, Karl Henry og Jamie O'Hara ute med skader.

Troppen: Hennessey, De Vries, Foley, Stearman, Doherty, Johnson, Bassong, Berra, Ward, Elokobi, Kightly, Hammill, Hunt, Milijas, Edwards, Forde, Jarvis, Doyle, Ebanks-Blake, Fletcher, Jonsson.

Det omvendte møtet før jul endte 2-2.

Hjemmefordel og skadedsitusjonen gjør at vi tror mest på Norwich av disse formløse lagene. H.

8. Sunderland - Queens Park Rangers
Sunderland tapte 0-2 for Blackburn i midtuken og har 1-1-3 på de siste 5. Ligger på 9. plass, med 37 poeng, men det er bare ett poeng ned til Norwich på 14. plass.

Den viktige offensive spilleren Stephane Sessegnon er endelig tilbake etter karantene, men midtbanespilleren Lee Cattermole er fortsatt suspendert. Midstopper John O'Shea testes før kampstart, men kollegaene Wes Brown og Titus Bramble er fortsatt ute med skader. Kieran Richardson er heller ikke klar.

Troppen: Mignolet, Gordon, Bardsley, Bridge, O'Shea, Turner, Kilgallon, Kyrgiakos, Lynch, Gardner, Larsson, Elmohamady, McClean, Vaughan, Meyler, Colback, Sessegnon, Bendtner, Wickham, Ji, Campbell.

QPR klatret opp på sikker grunn med sin utrolige snuoperasjon mot Liverpool onsdag, men har ikke bedre enn 1-1-4 på de siste 6.

Armand Traore er ute med karantene, mens Clint Hill testes før kampstart.

Troppen: Kenny, Cerny, Murphy, Young, Gabbidon, Onuoha, Ferdinand, Taiwo, Hall, Hill, Derry, Diakite, Barton, Buzsaky, Taarabt, Smith, Mackie, Wright-Phillips, Hulse, Bothroyd, Zamora, Cisse.

Sunderland vant det omvendte møtet 3-2 i desember.

Å ha Stephane Sessegnon tilbake etter karantene er et klart pluss for Sunderland, men laget er svekket i forsvar og spiller viktig cupkamp om tre dager. Vi tar med en gardering. HU.

9. Burnley - West Ham
Burnley tapte 0-1 for Ipswich onsdag og har falt helt ned på 16. Plass. Er Championships nest dårligste formlag med 0-2-4 på de siste 6.

Venstreback Danny Lafferty og angriperen Danny Ings er usikre.

West Ham spilte uavgjort hjemme mot Middlesbrough tirsdag, den fjerde 1-1-kampen på rad. Men ettersom Reading tapte sin kamp mot Peterborough, skiller det nå to poeng opp til direkte opprykk.

Kantspillerne Julien Faubert og Ricardo Vaz Te er tilbake i full trening, men denne kampen kommer for tidlig. Winston Reid, Guy Demel og Papa Bouba Diop er også uaktuelle.

Burnley vant det motsatte oppgjøret i desember 2-1.

Burnley er helt ute av slag, og vi satser på at UB holder.

10. Millwall – Leeds
Millwall tok en flott 3-0-seier borte mot Doncaster tirsdag og har fått en solid luke ned til nedrykkslagene.

Forsvarsspilleren Shane Lowry håper å være tilbake igjen etter å ha stått over fire kamper med skade. Midtbanespillerne Liam Trotter, Therry Racon, Tamika Mkandawire og reservekeeper Steve Mildenhall er fortsatt på skadelisten.

Leeds kollapset helt i sin hjemmekamp mot Nottingham Forest tirsdag og tapte til slutt 3-7. Formtabellen viser 1-3-2, og det er nå seks poeng opp til playoff.

Forsvarsspillerne Alex Bruce og Andy O'Brien er tilbake for fullt, men det er usikker om de rekker dagens kamp.

Leeds vant det omvendte oppgjøret i desember 2-0.

Championship har tidvis vært et mareritt å tippe på denne sesongen, og vi utelukker ikke at Leeds slår tilbake direkte. HUB.

11. Reading – Blackpool
Reading har hatt et fantastisk 2012, men tirsdag ble rekken uten tap brutt av 1-3-tap borte mot Peterborough. Beholdt imidlertid andreplassen ettersom West Ham spilte enda en uavgjort.

Den viktige spissen Jason Roberts sliter med en strekk og betegnes som usikker. Manager har leid inn Arsenal-unggutten Benik Afobe som backup for Roberts. Matt Connolly og Joseph Mills er ute med skader.

Blackpool spilte 3-3 mot Leicester onsdag og ligger fortsatt på playoffplass.

Roman Bednar skadet seg onsdag, og det er usikkert om han blir klar. Stephen Dobbie (på lån fra Swansea) kan erstatte Bednar.

Blackpool har vunnet de to siste innbyrdes.

Viktig opprykkskamp som vi helgarderer. HUB.

12. Derby - Crystal Palace
Derby stod med to strake trepoengere, men måtte se seg slått 2-0 av Brighton tirsdag. Ligger på 13. plass, åtte poeng bak playoff.

Forsvarsspiller Craig Bryson og Jamie Ward kan være tilbake etter skader.

Crystal Palace sikret tre poeng mot Barnsley på overtid tirsdag, etter å ha spilt tre uavgjorte før det. Har tatt ett poeng mer enn dagens motstander, men har én kamp til gode.

David Wright, Dean Moxey og Jonathan Williams er tilgjengelige igjen, noe som innebærer at troppen er skadefri. Den viktige kantspilleren Wilfried Zaha er imidlertid fortsatt ute med karantene.

Lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen. Det endte 1-1 i serien i desember, og Derby vant 1-0 på hjemmebane i FA-cupen i januar.

Vi ser for oss et jevnt oppgjør. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 24.03.2012 15:55
1. Hønefoss BK - Lillestrøm H B
2. Stoke - Manchester City U B
3. Arsenal - Aston Villa H
4. Liverpool - Wigan H
5. Bolton - Blackburn B
6. Swansea - Everton H
7. Norwich - Wolverhampton H
8. Sunderland - Queens Park Ran H
9. Burnley - West Ham U B
10. Millwall - Leeds H B
11. Reading - Blackpool H U
12. Derby - Crystal Palace H U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 24.03.2012 15:55
1. Hønefoss BK - Lillestrøm H B
2. Stoke - Manchester City U B
3. Arsenal - Aston Villa H
4. Liverpool - Wigan H
5. Bolton - Blackburn B
6. Swansea - Everton H
7. Norwich - Wolverhampton H
8. Sunderland - Queens Park Ran H U
9. Burnley - West Ham U B
10. Millwall - Leeds H U B
11. Reading - Blackpool H U B
12. Derby - Crystal Palace H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.