Johann André Forfang og Robert Johansson så ut til å blande seg inn i kampen om topplasseringer i Willingen, men slet med å følge opp gode førstehopp i verdens største storbakke.

Med det fikk ikke de norske hopperne helt den oppturen de ønsket seg, både med tanke på VM i Seefeld som starter neste uke, og en del andre skuffende verdenscuprenn i det siste.

Japans Ryoyu Kobayashi sikret seg en ny suveren seier.

Verdenscuplederen hoppet lengst i begge omganger med 146 og 144 meter. Kobayashi triumferte med over 20 poeng mer enn Tysklands Markus Eisenbichler. Piotr Zyla fra Polen ble nummer tre.

Dette var Kobayashis 16. pallplassering for sesongen. Han er klar gull favoritt i VM og i tillegg på god vei mot å vinne Japans første sammenlagtseier i verdenscupen.

Forfang endte som beste nordmann på en niendeplass i Willingen, etter hopp på 141 og 134,5 meter. Han var femtemann etter første omgang, én plass foran Robert Johansson.

Sistnevnte strakte seg til solide 140,5 meter i første omgang, men slo av ti meter på lengden i det andre hoppet sitt. Dermed havnet han også bak den tredje nordmannen som kvalifiserte seg for finaleomgangen, Halvor Egner Granerud.

Granerud og Johansson endte på henholdsvis 14.- og 15.-plass.

Anders Fannemel og Marius Lindvik havnet dessverre like utenfor de 30 beste hopperne som kvalifiserte seg for finalen. Med henholdsvis 130,5 meter og 130 meter endte de to som nummer 31 og 33 i rennet.

Heller ikke Thomas Aasen Markeng kom seg til finalen.