RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Ny hvithai vil ta Tiger

Sist oppdatert:
Adam Scott har planer om å ta over tronen etter Greg Norman i Australia. Ikke bare det. Scott skal bli bedre enn Tiger Woods.

Under tilnavnet ”The Great White Shark” (hvithaien), på grunn av sitt skinnende hvite hår og bitende gode spill på golfbanen, har Greg Norman herjet i mange år. Nå er unge Adam Scott klar til å ta over tronen.

Inspirert av Norman
23-åringen sier at Norman har vært hans store forbilde, og at Norman har inspirert ham til å prøve å bli verdens beste golfspiller.

Det vil si at han må bli bedre enn Tiger Woods.

- Jeg ønsker å bli verdens beste golfspiller. Helt siden jeg var liten gutt, har jeg villet bli den nye Greg Norman, sier Scott.

Torsdag spiller Adam Scott i Australian PGA Championship. Søndag satte han banerekord på Huntingdale med en sisterunde på 64 slag, men det holdt ikke helt fram til seier. Robert Allenby ble for sterk i omspillet.

Rik mann
Adam Scott vant Scandinavian Masters i år, i tillegg til at han tok hjem Deutsche Bank-trofeet. For sistnevnte seier dro han inn hele 900.000 dollar.

Men det var en seier snarere enn et tap som overbeviste Scott om at han kunne ta en plass blant spillets elite. I semifinalen av matchplay-VM i februar tapte han for Tiger Woods, men måten Scott spilte på, gjorde ham inspirert.

- Jeg spilte over evne den dagen. Jeg tror faktisk jeg spilte bedre enn Tiger. Jeg bommet bare på et par putter som han hadde satt, sier Scott.

Blir nummer en
Amerikaneren Rich Beem mener det bare er et tidsspørsmål før Adam Scott er nummer en i Australia.

- Se på svingen hans, se på måten han fører seg på, alt rundt ham. Han jobber hardt, han er en herlig ung fyr, og jeg forventer store ting av ham. Han kommer definitivt til å ta over tronen etter Norman, sier Beem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere