Ny italiensk dopring?

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Beslaget hos Lorenzo Bernucci kan være starten på en italiensk storoffensiv mot juksemakerne.

06.04.10 14:19

Søndag meldte blant andre La Gazzetta dello Sport at hjemmet til Lampre-rytter Lorenzo Bernucci hadde blitt ransaket av italiensk politi på jakt etter ulovlige dopingpreparater. Bernucci hadde dagen før meldt forfall til Flandern rundt på grunn av sykdom, noe som i ettertid kunne minne om å dekke over realiteten.

Ifølge den italienske avisen La Repubblica ble det funnet både Albumin og Sibutramine. Begge midlene står på dopinglista og førstnevnte brukes til å tynne ut blodet og dermed senke hematokrittnivået. Sistnevnte er et slankemiddel og ironisk nok så ble Bernucci tatt for bruk av dette middelet i 2007, mens han syklet for T-Mobile.

Det ble også funnet andre preparater som er sendt videre til analyse. Bernucci har uttalt at midlene som er funnet tilhører hans kone og bror.

Noe større på gang?
Tirsdag kom det nye rapporter fra Italia som tyder på at ransakingen har sammenheng med en større dopingsak som er under opprulling i Italia. Over 50 personer skal angivelig være involvert, skriver La Gazzetta dello Sport. Etterforskningen er basert rundt den lille byen Mariana Mantovana, nord i landet.

Avisen nevner spesifikt Guido Nigrell. En sykkeltrener som skal ha klare bånd til Bernucci, flere andre Lampre-ryttere og sportssjef Giuseppe Saronni. Nigrell var også en av over 50 personer som ble etterforsket i kjølvannet av dopingskandalen som rammet Giro d’Italia i 2001.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Det spekuleres også i at saken kan ha tilknytning til den beryktede blodbanken i Wien, der blant andre toppsyklisten Bernhard Kohl og hans manager Stefan Matschiner var hyppige gjester. Etter at Kohl ble tatt for doping etter Tour de France i 2008, innrømmet han at Wien-koblingen stemte. Utestengte Thomas Dekker har også oppsøkt dette stedet, samt flere andre ubekreftede ryttere. Denis Mentsjov og Michael Boogerd er ryttere som har vært til avhør rundt dette.

Det sies også at etterforskningen er et resultat av informasjon Emanuele Sella ga italienske myndigheter etter at han ble tatt for EPO (CERA) i august 2008. Sella oppga en lege og lagkamerat Matteo Priamo som formidlere av de ulovlige stoffene. Priamo er nylig blitt dømt til fire års karantene for distribusjon av doping.

Ny ripe i Lampre-lakken
Lampre begynner å få plagsomt mange riper i lakken. Laget har per dags dato tre ryttere på lønningslisten som har sonet dommer for doping.

Det er nevnte Bernucci, tyske Danilo Hondo og spurtstjernen Alessandro Petacchi. Petacchis hjem har også blitt ransaket, men det sies at dette er i sammenheng med økonomisk kriminalitet.

I 2009 sesongen ble Pietro Caucchioli midlertidig suspendert av UCI (det internasjonale sykkelforbundet) på grunn av mistenkelige verdier i blodpasset. Spanske Patxi Vila testet i mars 2008 positivt på testosteron. Samme år testet også Paolo Bossoni positivt på EPO under de italienske mesterskapene i juni.

Laget kom også i negativt fokus da Danilo di Luca antydet at han nærmest var klar for Lampre når hans karantene går ut neste år.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.