*Nettavisen* Sport.

Ny jobb for Lasse Ottesen

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)

Lasse Ottesen har lagt ski-VM bak seg. Nå går han over i en viktig jobb for kombinert i Det internasjonale Skiforbundet (FIS).

24.03.11 12:31

37-åringen fra Aurskog, nå bosatt på Ski, er ansatt som ny FIS-koordinator for kombinert. I klartekst vil det si renndirektør Ulrich Wehlings høyre hånd. Han tiltrer sin nye jobb 1. mai.

Ottesen var assisterende sportssjef under det svært vellykkede ski-VM i Oslo, som nylig gikk over i historien. I praksis innebar det ansvaret for hopp, der han har sin spisskompetanse etter mange år i verdenseliten.

Bred erfaring
Han deltok blant annet i fire VM og tre OL, med sølvmedaljen i normalbakke under Lillehammer-lekene i 1994, samt verdensrekord i skiflyging i Planica med 212 meter tre år senere, som de største høydepunktene.

Etter at han la opp, skaffet den tidligere storhopperen seg bred erfaring i kombinertsporten. Først som hopptrener for det norske landslaget i årene 2002-04, deretter som sportssjef for det amerikanske kombinertlandslaget i 2004-08.

Ottesen har også erfaring som ekspertkommentator på TV og fra arbeid i skiindustrien.

Nøkkelrolle i verdenscupen
Hans nye jobb vil primært bestå i planlegging og markedsføring av internasjonale kombinertrenn, framfor alt verdenscupen. Han vil samarbeide tett med rennarrangører og nasjonale skiforbund. Sponsoraktiviteter og forholdet til TV og øvrige media ligger også under hans arbeidsfelt.

En annen viktig del av arbeidet vil være samkjøring av terminlister i forhold til de andre nordiske skidisiplinene. Det blir ikke minst viktig for kombinertsporten, som sist vinter fikk en amputert verdenscupsesong som følge av mangel på interesserte arrangører. Nå arbeides det intenst for å øke antall renn i verdenscupen igjen, og der står samarbeid med arrangører av hopp og langrenn høyt på ønskelista.

Lasse Ottesens inntreden vil med andre ord innebære en kjærkommen avlastning for den mangeårige renndirektøren Ulrich Wehling, som heretter vil konsentrere seg mer om tekniske spørsmål, juryarbeid, utdanning av ledere, dommere og andre utviklingstiltak.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag