*Nettavisen* Sport.

Ny kanadier til TIK

Foto: Ørn E. borgen / SCANPIX

Trondheim Ishockeyklubb er i ferd med å sikre seg nok en forsterkning fra Canada.

Trondheim har lagt en flott sesong bak seg, og er i full gang med å forberede den neste. Suksessduoen Lars Erik Spets, Mark Bell og Nick Smith forsvant i vår, og dermed trenger førstesenter Ilya Dubkov nye rekkekamerater.

Tidligere har TIK hentet inn Pål Erik Glomsaas fra Bergen Flyers, samt den kanadiske duoen Jeff Zorn og Tyler Shybunka fra collegelaget til Alberta. Zorn vil få en backplass i første- eller andrefemmeren, mens Shybunka er tiltenkt en rolle som senter i tredjefemmeren.

- Og så signerer vi i natt en erstatter for Nick Smith. Det ville blitt for kostbart å beholde Smith. Markedsverdien hans økte betraktelig etter den gode sesongen han hadde hos oss. Men vi får en meget god erstatter, en kanadier som har spilt i Norge tidligere. Han skal score målene, sier en svært hemmelighetsfull daglig leder, Tommy Iversen, til TV 2 Nettavisen.

- I tillegg venter vi på Duane Harmer, legger han til. Hvis Harmer fortsetter i klubben, er det bare en ny senter i andrefemmeren som mangler.

TIK har fått negative oppslag i media på grunn av kreditorers ønske om å begjære klubben konkurs. Iversen regner med at dette problemet blir ryddet av veien i løpet av sommeren.

- Vi skal gjøre tre ting i sommer: Slette kortsiktig gjeld, stifte et sponsorselskap og få et godt hockeylag. Vi har registrert at vi har fått en del juling i media, og vi må ta selvkritikk på at vi ikke har vært føre var. Vi har vokst for fort, men jeg synes vi får unødvendig hard medfart med tanke på at vi går med overskudd, konstaterer Iversen.

Han forklarer pengeproblemet med at omsetningen i klubben har vokst dramatisk de siste årene, og nå nærmer seg ni millioner kroner. Det har medført likviditetsproblemer.

- Derfor er vi i ferd med å stifte et sponsorselskap. Vi er nødt til å ha bedre likviditetsrutiner, forklarer TIKs daglige leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.